eur:
395.6
usd:
371.85
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Financial Advisor Or Tax Consultant Wearing Medical Face Mask
Nyitókép: AndreyPopov/Getty Images

A magyarországi pénzintézetek állnak elébe az ötödik hullámnak

Otthoni munkavégzéssel, tesztekkel és védőfelszereléssel, átszervezéssel és az oltás felvételének támogatásával készülnek a koronavírus-járvány újabb hullámára.

A bankok felkészülten várják az omikron -variáns okozta ötödik hullám csúcsát, amikor az egészségügyi szakemberek várakozásai alapján rekordokat dönthet az új fertőzöttek száma, így sokan kerülhetnek 5-7 napos karanténba – derült ki a Világgazdaság körkérdéséből, amire tíz hazai pénzintézet reagált.

Az OTP Bank például azt írta, rendszeresen ülésező koronavírus-munkacsoportja folyamatosan monitorozza a járvány alakulását, és az időben bevezetett intézkedéseknek köszönhetően nem tapasztalt fennakadást a fióki működésben, egyben vezetőségük hibrid munkavégzést rendelt el az erre alkalmas területeken. A korábbi tapasztalatokat az ötödik hullám kezelésébe is beépíti, a munkavállalóknak kéthetente biztosít Covid-gyorstesztet. A bank munkatársainak oltottsága közel 90 százalékos, a vakcina felvételének ideje igazolt távollétnek minősül.

A karanténba kerülők otthonról való munkavégzésének biztosításában a Magyar Bankholding tagbankjai kialakították a maguk, mára már jórészt közös szabályrendszerét – derült ki a Budapest Bankot, az MKB-t és a Takarékbankot egyesítő vállalat válaszából, amely kiemeli, a karantén és a home office a munkakörök túlnyomó többségénél együtt tud járni. „Más kérdés, ha a karantén egyben megbetegedést is jelent, mert beteg munkatársat természetesen nem dolgoztatunk” – szögezték le mások mellett.

Az Erste Bank központi területein közreműködő munkatársainak sem kötelező bejárniuk az irodaházba, emellett a fiókhálózatban dolgozóknak FFP2-es maszkokat biztosítanak, valamint rendelkezésre állnak gyorstesztek, és a korábbi hullámokhoz hasonlóan felkészültek az ügyfelek kiszolgálására – írja a gazdasági napilap, mely megkeresésére az említett pénzintézeteken túl a CIB, K&H, a Raiffeisen és az UniCredit Bank, valamint a Citi adott tájékoztatást felkészültségüket illetően az ötödik hullámra.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×