eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Meggyel teli ládák a Medi-Fruct Kertészek Termelői Értékesítő Szövetkezetének Csorvás határában lévő hűtőházában 2015. június 29-én. Szedik a meggyet a Békés megyei Csorvás határában. A HUNAPFEL Mezőgazdasági Kft. területén mintegy hatszáz munkással és meggyrázó géppel szüretelik a főleg exportra szánt gyümölcsöt.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Olyan történt, mint a nyár óta egyszer sem a külkereskedelemben

Négy hónap után novemberben újra pozitív lett a külkereskedelmi termékforgalom egyenlege.

Tavaly novemberben az export euróban számított értéke 7,7, az importé 13,6 százalékkal nagyobb volt, mint az előző év azonos időszakában. A 81 millió euró exporttöbblet 526 millió euróval kevesebb az egy évvel korábbinál – közölte első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Júliustól októberig 1,391 milliárd euró deficit halmozódott fel az áruforgalmi mérlegben.

Októberhez viszonyítva – amikor az export mindössze 0,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, és az import 13,4 százalékkal nőtt –, a novemberi kivitel értéke 7,8, a behozatalé 4,0 százalékkal volt nagyobb.

A 2019 novemberihez viszonyítva az euróban számolt export 17,2, az import 20,5 százalékkal volt nagyobb.

Forintban számolva az export 8,8, az import 14,6 százalékkal nőtt 2020 novemberéhez mérve. A forint árfolyama az euróval szemben 1,3, a dollárral szemben 5,1 százalékot gyengült egy év alatt tavaly novemberig.

A múlt év első tizenegy hónapjában az export 13,2 százalékkal, az import 17,2 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, az áruforgalmi többlet 2,978 milliárd euróval romlott és 2,360 milliárd euró volt.

A külkereskedelmi áruforgalom tavaly novemberi részletes adatait február 1-jén közli második becslése alapján a KSH.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×