INFORÁDIÓ
2022. augusztus 11. csütörtök
Tiborc, Zsuzsanna

bank

szilveszter

karácsony

nyitvatartási szabályok

Az OTP Bank új, innovációs fiókja Budapesten, az Árkád üzletközpontban az avatás napján, 2018. november 20-án.

Így változik a bankok nyitvatartása decemberben

Infostart

A december 11-im szombati munkanapra a hazai bankok különböző nyitvatartással készülnek, lesz olyan pénzintézet, amelynek fiókjai ki sem nyitnak majd.

December 24-e nem számít hivatalos ünnepnek, ezt a napot idén december 11-én, szombaton kell ledolgozni. A money.hu annak járt utána, hogy milyen munkarendben várják ezen a napon a bankok ügyfeleiket.

December 11-én a a CIB Bank és Commerzbank is bankszünnapot tart, ezért ezen a napon a pénzintézetek fiókjai zárva tartanak majd.

Az Erste a Takarékbank és az UniCredit Bank fiókjai december 11-én a rendes pénteki nyitvatartás szerint tartanak nyitva. A Raiffeisen és a Sberbank 14 órakor zárja a fiókjait.

Az OTP Banknál szintén pénteki nyitvatartás és 17 órai zárás lesz, ám a pénteken egyébként tovább nyitva tartó egységek – így az üzletközpontokban lévő kirendeltségek – ezen a szombaton csak 17 óráig lesznek nyitva.

A Cofidis rendes nyitvatartással, délután 16:30-ig várja az ügyfeleit a személyes ügyfélszolgálaton. A telefonos ügyfélszolgálat 18 óra helyett 16:30-ig fogadja a hívásokat, és videó azonosítással is fél ötig lehet ügyeket intézni.

A karácsony előtti időszakban a money.hu által megkérdezett bankok egyike sem tervez meghosszabbított nyitvatartást. A bevásárlóközpontokban lévő bankfiókok amúgy is eltérő nyitvatartással működnek – hívták fel a figyelmet a Raiffeisennél. Az Árkádban és Allee-ban található K&H ügyfélpontok az ünnep előtt is minden szombaton az ügyfelek rendelkezésre állnak 13 óráig. Az OTP-nél jelenleg is hosszabb nyitvatartással üzemelnek a plázákban található fiókok, ezen felül nem terveznek meghosszabbított ügyfélfogadást.

A Cofidis december 23-án 14 óráig tartja nyitva személyes ügyfélszolgálatát, és ettől a naptól kezdve január 3-ig a munkanapokon is csökkentett üzemidőben dolgoznak: a személyes, telefonos és a videós ügyfélszolgálaton egységesen 16:30-ig lehet keresni a pénzintézetet.

December 31-én a bankok zöme (Erste, K&H, OTP, Sberbank, Takarékbank, Raiffeisen és az UniCredit) déli 12 óráig tartja majd nyitva a fiókjait. A CIB fiókok 13 óráig lesznek nyitva, ez alól a Budapest III. Flórián téri fiók lesz kivétel, miután ott a helyi sajátosságok miatt 12 órakor zárni kell. A Cofidis december 31-én délután 2 óráig lesz nyitva mind a személyes, mind a telefonos és a videós ügyintézésre.

2022. január 3-án a hazai pénzintézetek újra rendes hétfői nyitvatartással várják az ügyfeleiket.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018