eur:
393.85
usd:
367.97
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: BÉT

Nagy fejlesztéseket tervez az AutoWallis

Ünnepélyes keretek között vezették be a tőzsdére a társaság új részvényeit.

Szerdától forognak a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában az AutoWallis új részvényei, miután a kibocsátási folyamat sikeresen lezárult. A minden előzetes várakozást felülmúló befektetői érdeklődés mellett zárult nyilvános részvénykibocsátást követően, ünnepélyes keretek között, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) csengőjének megszólaltatásával vezették be az AutoWallis nyilvános tranzakcióból származó 85 470 085 új részvényét. A kereskedést Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója, valamint Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója indította el.

2017 óta ez volt az első a Budapesti Értéktőzsde szabályozott piacán, és több mint 10 éve nem volt ilyen méretű lakossági részvényjegyzés a magyar parketten. A november 9-én zárult részvényjegyzés során az előzetes 6-8 milliárdos tervhez képest több mint 17 milliárd forint összegű jegyzési igényt adtak le a befektetők. A tőzsde autós vállalata végül 10 milliárd forintért bocsátott ki részvényeket a jegyzés előtt meghirdetett ársáv felső harmadában található 117 forintos árfolyamon.

Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója az AutoWallis sikeres részvénykibocsátása és az új részvények tőzsdei bevezetését követően elmondta, jelen tőkeemelés nemcsak a társaság, de a Budapesti Értéktőzsde és a teljes tőkepiaci ökoszisztéma számára mérföldkőnek tekinthető. Az AutoWallis tőzsdei jelenléte iskolapéldája annak, amikor egy társaság hatékonyan aknázza ki a tőkepiac adta növekedési lehetőségeket, így inspirációként szolgálhat a börze további szereplői számára is - tette hozzá.

Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója a bevezetéskor elmondta: a sikeres forrásbevonás elsődleges célja, hogy részben azzal finanszírozza a 2025-ig tervezett 16-38 milliárd forint értékű üzletfejlesztéseket, akvizíciókat. Kiemelte, hogy a csoport számára a 2019-es tőzsdei megjelenés és a nyilvános működés sok előnnyel járt, melyek hozzájárulnak ahhoz, hogy mára a magyar parkett egyik legdinamikusabban fejlődő vállalatává vált.

Az AutoWallis idénre tervezett 191-212 milliárd forintos árbevétele 2025-re megduplázódhat, 400 milliárd forint fölé ugorhat.

Ormosy Gábor hozzátette: a forrásbevonással, a befektetői kör bővítésével egy korábban kitűzött fontos tőkepiaci célt teljesítettek, így tovább haladnak korábban meghatározott stratégiai céljuk felé, mely szerint az évtized végére az AutoWallis a közép-kelet-európai régió meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatójává válik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×