eur:
393.93
usd:
369.07
bux:
65290.66
2024. április 19. péntek Emma
BERLIN, GERMANY DECEMBER 01:  SpaceX owner and Tesla CEO Elon Musk arrives on the red carpet for the Axel Springer Award 2020 on December 01, 2020 in Berlin, Germany.  (Photo by Hannibal Hanschke-Pool/Getty Images)
Nyitókép: Hannibal Hanschke-Pool/Getty Images

Elon Musk vagyona túlszárnyalta az egyik legnagyobb olajcég értékét

A hétfői napon a Tesla részvényeinek árfolyama nagyot emelkedett, ezzel pedig a főtulajdonos-alapító vagyona is megugrott a virtuális számlálón.

A hétfői kereskedés végére 12,66 százalékkal emelkedett a Tesla részvényeinek árfolyama, miután híre ment, hogy a világ egyik legnagyobb és legrégebbi autókölcsönző cége, a Hertz 100 ezer Teslára adott le megrendelést (amelyeket az USA-ban és több európai országban fog üzembe állítani). Az ügylet mintegy 4,2 milliárd dolláros bevételt jelenthet a Tesla számára – írja a Portfolio.

Míg az autókölcsönző cégek általában nagy árengedményeket követelnek az autógyártóktól, a megrendelés összegéből arra lehet következtetni, hogy a Hertz a fogyasztóihoz közeli árat fizethet (egy Tesla Model 3 ára jelenleg 45 ezer dollár körül mozog).

A Bloomberg milliárdosok vagyonát követő indexe szerint aTesla árfolyamemelkedését követően Elon Musk vagyona 288,6 milliárd dollárra ugrott, tehát mintegy 36,2 milliárd dollárral emelkedett. Ezzel pedig már

nagyobb lett Elon Musk vagyona, mint a világ egyik legnagyobb globális olajvállalata, az Exxon piaci kapitalizációja.
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×