eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Nemet mondott az easyJet egy ajánlatra, vélhetően a Wizz Airnek

Az easyJet brit légitársaság nemrégiben előzetes, felvásárlási célú megkeresést kapott, de a cégvezetés ezt egyhangúlag visszautasította, és a vevőjelölt azóta jelezte, hogy immár nem érdeklődik az ügylet iránt – közölte a vállalat.

A Londoni Értéktőzsdén (LSE) közzétett tájékoztatásból nem derül ki, hogy melyik cég kereste meg az easyJet vezetését.

A BBC közszolgálati médiatársaság a Bloomberg pénzügyi információszolgáltató értesüléseit idézve azt írta, hogy a Wizz Air lehetett a jelölt, de ezt egyik részről sem kommentálták.

Az Index is arról ír a Reuters alapján, hogy a Wizz Air lehetett az ajánlattevő. Felhívják a figyelmet arra, hogy

a koronavírus hatására 4500 munkahely szűnt meg az easyJetnél,

ráadásul a Ryanair és a Wizz Air is gyorsabban talpra állt a nyáron a lazításokat követően, mint az easyJet.

Az easyJet ismertetése szerint a megkeresés alacsony árfolyamprémiumot tartalmazó, nagyon feltételes jellegű, teljes egészében részvénycserés tranzakcióra vonatkozott.

A cég a tájékoztatás szerint

gondosan tanulmányozta a megkeresésben foglaltakat, minden lényeges tényezőt megvizsgált

– köztük az érdeklődés nagyon feltételes jellegét, valamint az easyJet által a részvényesek körében tervezett részvénykibocsátás jelentette bizonyosságot és stratégiai lehetőségeket –, és ennek alapján döntött a javaslat visszautasításáról.

Az easyJetet megkereső potenciális ajánlattevő ezután közölte, hogy már nem fontolgatja az ajánlattételt – fogalmaz a brit légitársaság beszámolója.

A cég megerősítette egyben azt is, hogy hozzávetőleg bruttó 1,2 milliárd font (500 milliárd forint) értékben zárt körű részvénykibocsátást kezdeményezett, amelyet a befektetők teljes mértékben lejegyeztek.

A légitársaság emellett 400 millió font értékű, fedezett rulírozó hitelcsomag felvételéről is döntött.

A finanszírozási csomag célja a közlemény szerint az, hogy meggyorsítsa a koronavírus-járvány hatásainak felszámolását és ellenállóképességet nyújtson a cégnek a járványból eredő esetleges további lefelé ható kockázatokkal szemben.

Az ismertetés szerint az easyJet vezetése azzal számol, hogy a cég az idei negyedik negyedévben a 2019 negyedik negyedévében elért kapacitás 57 százalékával tud majd működni.

A beszámoló szerint ez jelentős javulás, hiszen az idei harmadik, folyó negyedév egészében a vállalat a 2019 azonos negyedévében mért kapacitásnak várhatóan a 17 százalékát használja.

Az easyJet részvénye a Londoni Értéktőzsde csütörtök délutáni kereskedésében 11,08 százalékos, 87,40 pennys veszteséggel 7,016 fonton járt.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×