INFORÁDIÓ
2022. szeptember 26. hétfő
Jusztina, Pál

bank

költség

levél

értesítés

Január végéig fontos levelet kap mindenki a bankjától

Január végéig fontos levelet kap mindenki a bankjától

Infostart

Minden banki ügyfél tételes kimutatást kap arról, miért és mennyit fizetett bankszámlához kapcsolódó szolgálatatásokért az elmúlt évben.

Január 31-ig minden banknak egységes, részletes díjkimutatást kell kiküldenie a bankszámlához kapcsolódó összes díjról az ügyfeleinek a megelőző 12 hónapról. Tavaly, amikor először kellett ilyen számadást készíteniük a bankoknak, még csak 2019 utolsó 5 hónapjáról szólt a kimutatás, idén már egész évről. Ezentúl minden év elején számíthatunk majd rá – írja a Portfolio.

Az Európai Bizottság 2013-ban elfogadott fizetési számla irányelvét Magyarország 2016 őszén vezette be, és ennek harmadik fázisa teszi átláthatóbbá az ügyfeleknek a pénzforgalmi szolgáltatásokat az összehasonlíthatóság megteremtésével.

A díjkimutatásban majd húsz kategóriába csoportosítva szerepelnek majd a levont költségek, külön például a számlavezetés, az SMS-szolgáltatás, a hitelkártya-szolgáltatás, a készpénzfelvétel bel-, illetve külföldön vagy a folyószámlahitel.

Az MNB szerint a hazai bankolás drága, ezt azonban a bankok vitatják A jegybanknál eddig nem készült olyan elemzés, amely azt vizsgálta volna, hogy a díjkimutatások megküldése hogyan hatott a pénzforgalmi szolgáltatások árazására, de egyelőre nem történtek az ügyfelek széles körét érintő kedvező változások.

Nyitókép: Pexels.com
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018