INFORÁDIÓ
2021. február 25. csütörtök
Géza

ksh

munkanélküliség

foglalkoztatottság

Nőtt a foglalkoztatottak száma októberhez képest

Nőtt a foglalkoztatottak száma októberhez képest

Infostart

A Központi Statisztikai Hivatal közzétette a novemberi előzetes foglalkoztatottsági és munkanélküliségi adatokat.

2020 novemberében az előző év azonos hónapjához képest 64 ezer fővel (1,4 százalékkal) csökkent a foglalkoztatottak száma, míg az egy hónappal korábbihoz képest kissé, hétezer fővel növekedett – derül ki a KSH Heti monitorából.

A részletes adatok szerint a 15–64 évesek 69,7 százalékos foglalkoztatási rátája az egy évvel korábbinál 0,6 százalékponttal volt alacsonyabb, míg az októberivel gyakorlatilag megegyezett.

A munkanélküliek 197 ezer fős létszáma 41 ezer fővel volt magasabb az egy évvel korábbinál, az egy hónappal korábbihoz képest alig változott.

A 15–74 évesek munkanélküliségi rátája 4,2 százalék volt novemberben, ami 0,9 százalékponttal magasabb az egy évvel korábbinál, és közel ugyanannyi, mint októberben.

A harmadik negyedévben 15 ezerrel csökkent a betöltésre váró álláshelyek száma az előző év azonos időszakához képest, míg 8 ezerrel csökkent a kölcsönzött munkavállalók száma az előző év ugyanezen időszakához viszonyítva.

A KSH adataiból kiderül az is, hogy 96,5 ezer egyéni vállalkozás szüneteltette a tevékenységét a 49. héten, a korábbi hetekhez képest több mint 5 ezerrel többen.

Nyitókép: pexels.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018