eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: pexels.com

Nőtt a foglalkoztatottak száma októberhez képest

A Központi Statisztikai Hivatal közzétette a novemberi előzetes foglalkoztatottsági és munkanélküliségi adatokat.

2020 novemberében az előző év azonos hónapjához képest 64 ezer fővel (1,4 százalékkal) csökkent a foglalkoztatottak száma, míg az egy hónappal korábbihoz képest kissé, hétezer fővel növekedett – derül ki a KSH Heti monitorából.

A részletes adatok szerint a 15–64 évesek 69,7 százalékos foglalkoztatási rátája az egy évvel korábbinál 0,6 százalékponttal volt alacsonyabb, míg az októberivel gyakorlatilag megegyezett.

A munkanélküliek 197 ezer fős létszáma 41 ezer fővel volt magasabb az egy évvel korábbinál, az egy hónappal korábbihoz képest alig változott.

A 15–74 évesek munkanélküliségi rátája 4,2 százalék volt novemberben, ami 0,9 százalékponttal magasabb az egy évvel korábbinál, és közel ugyanannyi, mint októberben.

A harmadik negyedévben 15 ezerrel csökkent a betöltésre váró álláshelyek száma az előző év azonos időszakához képest, míg 8 ezerrel csökkent a kölcsönzött munkavállalók száma az előző év ugyanezen időszakához viszonyítva.

A KSH adataiból kiderül az is, hogy 96,5 ezer egyéni vállalkozás szüneteltette a tevékenységét a 49. héten, a korábbi hetekhez képest több mint 5 ezerrel többen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×