INFORÁDIÓ
2021. szeptember 23. csütörtök
Tekla

autópálya

m44

m85

átadás

Még idén átadnak két újabb fontos gyorsforgalmi útszakaszt

Még idén átadnak két újabb fontos gyorsforgalmi útszakaszt

Infostart

Az M44 Békéscsaba, az M85 Sopron közúti elérését javítja.

Napokon belül átadják a forgalomnak az M44-es gyorsforgalmi út Békéscsaba–Kondoros közti 17,6 kilométeres szakaszát – írja a Magyar Nemzet. Az összesen 95 kilométeresre tervezett M44-es gyorsforgalmi út 62 kilométeres, középső szakasza Kondoros és Tiszakürt között 2019 októberében már elkészült, ugyancsak a Békéscsaba és Kondoros közötti 17,6 kilométeres szakasz első 1,5 kilométere is. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában mintegy 41,4 milliárd forintból megvalósuló fejlesztéssel újabb megyeszékhely kapcsolódik be a gyorsforgalmi hálózatba,

Az M44 Kecskemét felé eső részén is folytatódnak a munkák: a Tiszakürt és Lakitelek közötti tíz kilométeres szakaszon már hatvan százalék feletti a beruházás készültsége. A befejezést jövő szeptemberére tervezik, a forgalomba helyezés időpontja pedig jövő október. A Lakitelek és Szentkirály közötti szakasz 15 százalékos készültségi szintet mutat, itt a befejezési határidő 2024. A Szentkirályt az M5-ös autópályával összekötő 33 kilométeres út tervei és engedélyei elkészültek, a régészeti munkákra és a területszerzésre a forrás rendelkezésre áll.

A tervek szerint a jövő hét elején átadják a forgalomnak az M85-ös Csornától Sopronig megépült, 51,05 kilométer hosszú szakaszát. December 16-án, a soproni népszavazás 99. évfordulóján ünnepélyes keretek között avatják fel a létesítményt.

A gyorsforgalmi utat négy szakaszban építik. Sopron-kelet és Fertőrákos között 6,4 kilométeren kerüli meg az út Sopront, és éri el az országhatárt. Ez a szakasz tartalmaz egy alagutat is, amelynek megépítését a közelmúltban kezdték meg.

Nyitókép: magyarepitok.hu/BERNAT BENJAMIN LASZLO
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018