eur:
392.24
usd:
366.07
bux:
66793.58
2024. április 26. péntek Ervin
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke sajtótájékoztatót tart Brüsszelben 2020. szeptember 8-án, amelyen bejelentette, hogy Mairead McGuinnesst, az Európai Parlament egyik alelnökét javasolja új uniós biztosnak azt követően, hogy Phil Hogan, a bizottság kereskedelemért felelős ír tagja augusztus végén lemondott megbízatásáról. Hogan területét Valdis Dombrovskis alelnökre ruházná át.
Nyitókép: MTI/EPA/AFP/Aris Oikonomou

Már decemberben megalakulhat a rossz bank

Az Európai Bizottság már dolgozik a javaslaton, amely egy európai szintű rossz bankot állítana fel – számol be a hírről a The Financial Times.

Várhatóan decemberben adja ki az Európai Bizottság azt a javaslatot, amely többek között magasabb keresletet generálna a másodpiacokon a nem teljesítő hitelek iránt és nemzeteken átívelő rossz bankot hozna létre az EU-n belül. A bizottság azzal számol, hogy jövőre sok bedőlő hitel lesz a gazdaságokban, amint kifutnak a kormányzati gazdaságélénkítő és támogató programok – írja a Portfolio.

Brüsszel szeretné elkerülni a 2008-as pénzügyi válságban hozott rossz lépéseket, többek között azt, hogy nem léptek időben a nem teljesítő hitelek hatékony kezelésében. A bizottság szerint fontos, hogy minél hamarabb és hatékonyan megszabaduljanak a bankok a koronavírus következményeként egyre magasabbra rúgó rossz hiteleiktől.

Súlyos, de reális forgatókönyv megvalósulása esetén az eurózónabeli bankok nem teljesítő hitelállománya az 1400 milliárd eurót is elérheti, ami jóval magasabb szám, mint amit a 2008-as válság és a 2011-es eurózóna-válság idején láthattunk. A 121 legnagyobb eurózónabeli bank rossz hitelállománya az utóbbi hat évben több mint felére, 506 milliárd euróra csökkent tavaly év végén.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×