eur:
395.31
usd:
364.53
bux:
65596.86
2024. március 19. kedd Bánk, József
A Magyar Telekom Nyrt. és a T-Systems közös új, modern székházának épülete hatalmas reklámkivetítővel a Könyves Kálmán körúton. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Magyar Telekom – Magas hitelminősítés, 70 milliárdos kötvénykibocsátás

A Scope Ratings BBB+ szintre minősítette a Magyar Telekom kibocsátói hitelkockázati besorolását – jelentette be szerdán a távközlési és telekommunikációs vállalat. A társaság azt is közölte, hogy a Magyar Nemzeti Bank Növekedési kötvényprogramjának keretében 70 milliárd forintos kötvénykibocsátást tervez.

A Magyar Telekom legutóbbi hitelminősítésére 2007-ben került sor. A mostani BBB+ minősítés a Scope Ratings által a Magyarországon értékelt vállatok között az egyik legmagasabb osztályzata, bőven a befektetésre ajánlott kategóriát jelenti.

Vagyis a vállalat – egy független fél szempontjából is – stabil pénzügyi lábakon áll, és jó irányba halad az utóbbi években elvégzett munkát tekintve, ennek eredményeként pedig

az egyik leginkább ütésálló üzleti modellel rendelkezik Magyarországon,

amit a nem várt válsághelyzet generált – fogalmazott az InfoRádiónak a Magyar Telekom befektetési kapcsolatok vezetője.

Pandi Zoltán a 70 milliárd forint keretösszegű, várhatóan 7 éves futamidejű kötvénykibocsátással kapcsolatban megjegyezte, a Telekom egyik alappillére Magyarország digitalizációjának elősegítése. Az elmúlt 5-6 évre visszatekintve ez azt jelenti, hogy nagyjából 250 milliárd forintot invesztált a vállat a vezetékes és mobilhálózat fejlesztésére, így mára több mint 2 millió potenciális ügyfelük rendelkezik gigabites sebességű eléréssel.

Mindez „inkább az út közepe, mintsem a vége”

– jegyezte meg a szakember –, vagyis komoly beruházások, befektetések várhatók a jövőben, amihez a BBB+ besorolás támogatólag hathat, hogy a cég kompetitív feltételekkel juthasson hozzá külső finanszírozási forráshoz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×