INFORÁDIÓ
2021. február 25. csütörtök
Géza

m83

elkerülő

pápa

győr

kara ákos

Megkezdődött a Győr és Pápa közötti elkerülő építése

Megkezdődött a Győr és Pápa közötti elkerülő építése

Infostart

Hosszú, 2016 óta tartó előkészítő folyamat előzte meg a munkálatok megkezdését. Ennek köszönhető, hogy 36 kilométeres, 2x2 sávos autóútszakasz épülhet meg Győr és Pápa között.

2010 óta számos útberuházás kezdődött meg az országban, melynek része a Győr–Pápa-szakasz. Az épülő M83-as út egy rossz nyomvonalú, balesetveszélyes részt fog kiváltani, és a környező települések is könnyebben kerülnek az ország vérkeringésébe – idézi a Kisalfold.hu a térség országgyűlési képviselőjének, Kara Ákosnak a szavait.

Képviselőtársa, Kovács Zoltán az „első kapavágás” fontossága mellett a leglényegesebb számadatokat ismertetve közölte, a 36 kilométeres, 2×2 sávos autóút munkálatait a Soltút Kft. és a Duna Aszfalt Kft. végzi. A Pápa–Dél-Tét 18,4 kilométeres szakaszon 15 műtárgy, két külön szintű csomópont, egy vasúti felüljáró épül, 653 fát és 54 ezer cserjét telepítenek. A Tét, dél csomópont–Győr 17,6 kilométeres szakaszon nyolc műtárgy, négy külön szintű csomópont, két turbókörforgalom épül, emellett 9000 fát és 191 ezer cserjét ültetnek.

A 90 milliárd forint nettó értékű beruházás átadását három év múlva, 2023 végére tervezik.

Nyitókép: Kara Ákos/Facebook
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018