eur:
392.3
usd:
366.18
bux:
66800.76
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Kara Ákos/Facebook

Megkezdődött a Győr és Pápa közötti elkerülő építése

Hosszú, 2016 óta tartó előkészítő folyamat előzte meg a munkálatok megkezdését. Ennek köszönhető, hogy 36 kilométeres, 2x2 sávos autóútszakasz épülhet meg Győr és Pápa között.

2010 óta számos útberuházás kezdődött meg az országban, melynek része a Győr–Pápa-szakasz. Az épülő M83-as út egy rossz nyomvonalú, balesetveszélyes részt fog kiváltani, és a környező települések is könnyebben kerülnek az ország vérkeringésébe – idézi a Kisalfold.hu a térség országgyűlési képviselőjének, Kara Ákosnak a szavait.

Képviselőtársa, Kovács Zoltán az „első kapavágás” fontossága mellett a leglényegesebb számadatokat ismertetve közölte, a 36 kilométeres, 2×2 sávos autóút munkálatait a Soltút Kft. és a Duna Aszfalt Kft. végzi. A Pápa–Dél-Tét 18,4 kilométeres szakaszon 15 műtárgy, két külön szintű csomópont, egy vasúti felüljáró épül, 653 fát és 54 ezer cserjét telepítenek. A Tét, dél csomópont–Győr 17,6 kilométeres szakaszon nyolc műtárgy, négy külön szintű csomópont, két turbókörforgalom épül, emellett 9000 fát és 191 ezer cserjét ültetnek.

A 90 milliárd forint nettó értékű beruházás átadását három év múlva, 2023 végére tervezik.
Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×