eur:
393.84
usd:
367.78
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Együtt a három gyerekes debreceni Szabó család az épülő házba:, balról Patrik, Hanna, az anyuka: Oktávia, az apa: Szabó István és Zsombor. A család 40 százalékos önerővel és CSOK támogatással házat épít a városszéli Huszti Lakóparkban. A 170 négyzetméteres, két szintes épületben a három gyerek saját szobát kap. Azt tervezik, hogy nyolc hónapos kivitelezés után a 2016-os karácsonyt új otthonukban tölthetik. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Oláh Tibor

Ezt teszi a piaccal a csokváltoztatás

A szakértő szerint a nagyobb lakások kategóriájában nő az új lakások versenyképessége a használtakéval szemben.

Felpezsdült a lakáspiac annak a hétvégi bejelentésnek a hatására, hogy a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) igénybe vevők januártól visszaigényelhetik a lakásvásárlás áfáját - írta a Világgazdaság kedden, hozzátéve: élénkítette a keresletet az a néhány nappal korábbi bejelentés is, miszerint a 2022. december 31-ig építési engedélyt szerző lakások áfája 5 százalékos lesz.

A lap összeállítása szerint a lakásépítő cégek máris újabb projektek indításáról döntöttek, és felgyorsítják tervezett fejlesztéseiket is.

A csokot érintő döntéssel a nagyobb lakások kategóriájában nő az új lakások versenyképessége a használtakéval szemben - vetítette előre a lehetséges hatásokat az egyik legnagyobb lakásépítő vállalatcsoport, a Metrodom értékesítési igazgatója, Kricsfalussy Tamás a lapnak nyilatkozva. A cég ezért máris új építési telkeket keres, és növeli a jövőre induló projektek számát. A csok eddig csak három gyerek megléte esetén volt igazán nagy segítség, most viszont az áfa egy gyermek után is visszaigényelhető, ha egyébként megvan a csokjogosultság, és élnek is vele.

Felgyorsítja projektjeinek indítását a Biggeorge Property is, amely jelenleg ezer lakást épít. Demetrovits Petra értékesítési igazgató elmondta, hogy a cég vásárlóit is megmozgatta az áfacsökkentés híre, elsősorban az abból adódó árváltozás pontos összege iránt érdeklődnek.

"Az újabb kormánydöntések a minőségi újlakás-állomány bővülését jelentősen segíthetik" - mondta a lapnak Martin János, a Wing csoporthoz tartozó, több mint ezer lakást fejlesztő Living üzletág igazgatója. Hozzátette: a bejelentés óta kissé emelkedő érdeklődést tapasztalnak, elsősorban azzal kapcsolatban, hogy a tervezett lakásvásárlást hogyan érinti az áfadöntés.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×