eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Twitter/EBRD

Francia elnököt választottak az EBRD élére

Odile Renaud-Basso a pénzintézet első női elnöke.

Francia elnököt választottak csütörtökön a részvényes országok és szervezetek képviselői az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) élére. Odile Renaud-Basso a közép- és kelet-európai, valamint az egykori szovjet térség gazdasági átalakulásának finanszírozására 1991-ben létrehozott londoni pénzintézet első női elnöke.

Odile Renaud-Basso jelenleg a francia pénzügyminisztérium gazdaságpolitikai ügyekben illetékes vezérigazgatója. Betöltötte az Európai Unió gazdasági és pénzügyi bizottságának alelnöki tisztségét, a Világbank kormányzótanácsának Franciaországot képviselő tagja volt, és ő a kormányhitelezők alkotta informális csoport, a Párizsi Klub elnöke.

Az EBRD éves közgyűlésének csütörtöki munkanapján megválasztott új elnök Sir Suma Chakrabartit követi a londoni bank élén.

Chakrabarti - aki az EBRD első brit elnöke volt - július 2-án, második négyéves mandátumának lejártával távozott tisztségéből, azóta Jürgen Rigterink, a banki és szakpolitikai tevékenységért felelős első alelnök irányította az EBRD-t ügyvezetőként.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×