INFORÁDIÓ
2022. augusztus 13. szombat
Ipoly

ebrd

2021.11.04. 08:17

Nem akármilyen növekedési jóslata van Magyarországra az EBRD-nek

Az európai feltörekvő térség gazdaságai, köztük Magyarország az eddig vártnál valószínűleg jóval gyorsabb ütemben lábalnak ki a koronavírus-járvány sokkjából - áll az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) csütörtökön Londonban ismertetett friss előrejelzésében. Az EBRD várakozása szerint a magyar gazdaság növekedési üteme az idén megközelíti a 8 százalékot.
2021.06.29. 13:31

Magyarország is a turbóországok között az EBRD-nél

A vártnál gyorsabb lesz a kilábalás a feltörekvő európai gazdaságokban az előrejelzésük szerint, de a magyar gazdaság kiemelkedik és még az idén behozza a járvány miatti veszteséget. A háztartások, a külföldi beruházások és az EU-források adnak lendületet, ami mérsékli az újabb járványhullám kockázatát.
2020.11.02. 15:20

Először van női elnöke az EBRD-nek

Munkába állt az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) új francia elnöke, Odile Renaud-Basso - közölte hétfőn a londoni pénzintézet.
2020.07.02. 16:24

Távozott az EBRD elnöke, egy ideig nem lesz utódja

Távozott tisztségéből második négyéves mandátumának csütörtöki lejártával az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) első brit elnöke, Sir Suma Chakrabarti. Utódját a koronavírus-járvány miatt májusról októberre halasztott, éves londoni EBRD-közgyűlésen választják meg.
2020.05.13. 07:11

Az EBRD lendületes kilábalást vár az idei visszaesés után

Az új koronavírus okozta járvány negatív növekedési hatásait a feltörekvő európai gazdaságok sem tudják kivédeni, jövőre azonban a térségben már lendületes kilábalás várható az idei recesszióból - áll az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) tavaszi regionális előrejelzésében.
2020.04.23. 18:11

Az EBRD 21 milliárd eurós csomaggal segít

A következő két évben 21 milliárd euró pótlólagos támogatást nyújt a működési területéhez tartozó gazdaságoknak az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) az új koronavírus okozta járvány gazdasági hatásainak enyhítésére.
2020.01.16. 22:33

Orbán Viktor: Ausztria fontos partner - a nap hírei

Megszavazta az Európai Parlament, hogy folytatódjon a jogállamisági eljárás Magyarország és Lengyelország ellen. Ugrásszerűen megnőtt az influenzások száma az országban. Rekordösszegű finanszírozást nyújtott a felzárkózó gazdaságoknak tavaly az EBRD. A nap legfontosabb hírei január 16-án.
2019.05.08. 15:06

Érdekes előrejelzés jelent meg a magyar gazdaságról

A magyar gazdaság annak ellenére gyorsul, hogy az EBRD-országok teljesítménye romlik - derül ki a londoni székhelyű Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank átfogó tavaszi prognózisából.
2018.11.01. 12:43

EBRD: Közép-Európa a vártnál jobban teljesít

Javította a közép- és kelet-európai EU-gazdaságok, köztük a magyar idei és jövő évi növekedési ütemére adott előrejelzéseit az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank, hangsúlyozva ugyanakkor, hogy tevékenységi területének növekedési kilátásait több kockázat is terheli. Az átfogó őszi prognózist Londonban ismertették.
2018.06.22. 21:05

Kevesebb a problémás hitel

Magyarország azok között az országok között van a térségben, amelyekben a leginkább csökkent a problémás banki követelésállomány.
2017.05.11. 22:04

Elkészültek a fővárosi szuperkórházak fejlesztési tervei - a nap hírei

Novembertől 33 ezer forintos kiegészítő bérpótlékot kapnak a védőnők - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Csak az új egészségügyi centrumok elkészültével változhat jelentősen a fővárosban a traumatológiai ellátás rendszere – mondta az Egészséges Budapestért Program miniszteri biztosa. Az EBRD szerint csökkentek a közép- és kelet-európai bankrendszerek nem teljesítő kinnlevőségei. A nap legfontosabb hírei május 11-én.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018