eur:
392.24
usd:
366.07
bux:
66793.58
2024. április 26. péntek Ervin
Az első csapolás a dunaújvárosi ISD Dunaferr átépített nagyolvasztójában 2016. július 25-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Bajban a Dunaferr, sok ezer dolgozó nem kap teljes fizetést

A dunaújvárosi ISD Dunaferr Zrt.-nél minden munkavállaló csak nettó 200 ezer forintot kap meg a szeptemberi béréből.

A Portfolio megszerezte Evgeny Tankhilevich cégvezető kedden kelt levelét, amelyben elismeri, hogy az idei év nagy terhet ró a dunaújvárosi vasműre, és az elmúlt időszak alacsony termelési szintje okán mára rendkívül nehéz, kritikus pénzügyi helyzetbe került a cég. Ezért a társaság az október 10-ig esedékes szeptemberi munkabért és minden egyéb juttatást csak ütemezetten tudja kifizetni a munkavállalóknak.

Minden munkavállalónak nettó 200 ezer forint összegig adja ki a bér első részletét a munkáltató, de a járulékokat maradéktalanul befizeti, és fennmaradó részletet október 22-ig kapják meg a dolgozók. Ezenkívül az önkéntes egészségpénztári, az önkéntes nyugdíjpénztári és törzsgárda biztosítási járadék kifizetését a pénzügyi lehetőségek függvényében egy későbbi időpontban fogja kifizetni a cég.

"A hónapok óta fennálló kritikus termelési szint sajnálatos módon rendkívüli intézkedéseket követel tőlünk, ennek ellenére törekszünk a termelés folytonosságának fenntartására és ehhez számítunk az Önök belátására és megértésére" – írta végül Evgeny Tankhilevich.

A Dunaferr válsága évek óta tart, amely összefügg az acélipar éppen aktuális helyzetével és a társaság iparon belüli relatív gyenge pozíciójával. Egy évvel ezelőtt a Dunaferr csoportos létszámleépítést tervez, áprilisban pedig már úgy volt, hogy csúsznak a bérkifizetések. Majd jött az augusztus, amikor a cégvezető bejelentette, hogy egyoldalúan felmondják a kollektív szerződést.

A társaságcsoport a térség meghatározó foglalkoztatója, mivel 4500 alkalmazottja van.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×