INFORÁDIÓ
2021. április 18. vasárnap
Andrea, Ilma

dunaferr

fizetési késedelem

acélipar

dunaújváros

Az első csapolás a dunaújvárosi ISD Dunaferr átépített nagyolvasztójában 2016. július 25-én.

Bajban a Dunaferr, sok ezer dolgozó nem kap teljes fizetést

Infostart

A dunaújvárosi ISD Dunaferr Zrt.-nél minden munkavállaló csak nettó 200 ezer forintot kap meg a szeptemberi béréből.

A Portfolio megszerezte Evgeny Tankhilevich cégvezető kedden kelt levelét, amelyben elismeri, hogy az idei év nagy terhet ró a dunaújvárosi vasműre, és az elmúlt időszak alacsony termelési szintje okán mára rendkívül nehéz, kritikus pénzügyi helyzetbe került a cég. Ezért a társaság az október 10-ig esedékes szeptemberi munkabért és minden egyéb juttatást csak ütemezetten tudja kifizetni a munkavállalóknak.

Minden munkavállalónak nettó 200 ezer forint összegig adja ki a bér első részletét a munkáltató, de a járulékokat maradéktalanul befizeti, és fennmaradó részletet október 22-ig kapják meg a dolgozók. Ezenkívül az önkéntes egészségpénztári, az önkéntes nyugdíjpénztári és törzsgárda biztosítási járadék kifizetését a pénzügyi lehetőségek függvényében egy későbbi időpontban fogja kifizetni a cég.

"A hónapok óta fennálló kritikus termelési szint sajnálatos módon rendkívüli intézkedéseket követel tőlünk, ennek ellenére törekszünk a termelés folytonosságának fenntartására és ehhez számítunk az Önök belátására és megértésére" – írta végül Evgeny Tankhilevich.

A Dunaferr válsága évek óta tart, amely összefügg az acélipar éppen aktuális helyzetével és a társaság iparon belüli relatív gyenge pozíciójával. Egy évvel ezelőtt a Dunaferr csoportos létszámleépítést tervez, áprilisban pedig már úgy volt, hogy csúsznak a bérkifizetések. Majd jött az augusztus, amikor a cégvezető bejelentette, hogy egyoldalúan felmondják a kollektív szerződést.

A társaságcsoport a térség meghatározó foglalkoztatója, mivel 4500 alkalmazottja van.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018