eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A megújított húszezer forintos bankjegy UV fénnyel megvilágítva a bemutató sajtótájékoztatón Budapesten, a Magyar Nemzeti Bank épületében 2015. szeptember 25-én. A bank 2015. december 14-től hozza forgalomba a megújított bankjegyeket, a jelenlegi húszezres bankjegyek 2016 végéig használhatók fel a készpénzforgalomban.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Jó hónapot zárt a szuperállampapír

A most legnépszerűbb állampapírtermékre egy hét alatt 32 milliárd forintnyi igény, vagyis befizetés érkezett.

A Portfolio szúrta ki, hogy megérkeztek a Magyar Állampapír Plusz (MÁP+) friss jegyzési adatai, ezek alapján a múlt héten összesen közel 32 milliárd forintnyi igénylés érkezett be,

ezzel a szeptembert 185 milliárd forinttal zárta a "szuperállampapír".

Az Államadósság Kezelő Központ számai szerint az utóbbi hetekben rendre 30 milliárd forint körüli heti jegyzés érkezett a papírra.

A mostani érdeklődés persze egy kicsivel elmarad a nyári 200 milliárdos havi értékektől, de a tavaszinál a mostani kereslet jelentősebb.

Augusztusról szeptemberre 159 milliárd forinttal emelkedett meg a lakosság kezében lévő lakossági állampapírok állománya, elérve a 8619 milliárd forintot.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×