eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: NIF.hu

Zakatol az észak-balatoni vasútvillamosítás

Az R-Kord és a Vasútvill mintegy 55 kilométernyi vasútvonal villamosításán, illetve több állomás felújításán dolgozik Szabadbattyán és Balatonfüred között.

Mint ismet, a MÁV észak-balatoni vakációvonalának átfogó fejlesztési projektjének első szakaszát a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) megbízásából az R-Kord Kft. és a Vasútvill Kft. konzorciuma végzi. Hétfő délelőtt annak kapcsán tartottak sajtótájékoztatót, hogy ismét teljes vágányzárat vezetnek be a teljes Szabadbattyán–Balatonfüred szakaszon szeptember 28-tól a projekt 2021 nyarán várható befejezéséig – számolt be a magyarepitok.hu.

Mindezek keretében

  • átépítik és akadálymentesítik Alsóörs, Balatonkenese és Polgárdi állomásokat,
  • kialakítják az új építésű peronokon a hangos utastájékoztató rendszert,
  • illetve befejezik a villamos üzem kiépítését.

A nyár folyamán, miközben az érintett szakaszt használták a vasutak, június 18-ig éjszakai munkával végezték el az oszlopállítási és felsővezeték építési feladatokat Csajág és Balatonkenese állomásokon, illetve a Csajág–Balatonkenese, Balatonkenese–Balatonfűzfő és Alsóörs–Balatonfüred szakaszokon.

Továbbá az év második felében a szabadbattyáni vontatási transzformátor alállomás fejlesztési munkálatai is elrajtoltak, valamint elkezdődtek a közműkivilágítások és az alsóőrsi remíz épület munkálatai.

A vasútvonal részletes vágányzári menetrendje megtalálható az állomási pénztáraknál, ügyfélszolgálatoknál, illetve elérhető a MÁVDIREKT +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámán és a www.mavcsoport.hu honlapon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×