INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 29. kedd
Mihály

adózás

nav

változás

járulék

Nagyon fontos változás, új adó, új járulékszámla

Nagyon fontos változás, új adó, új járulékszámla

Infostart

Mivel júliustól már csak az összevont társadalombiztosítási járulékot kell fizetni, ezért a júliusi járulékokat is új számlaszámokra kéri a NAV.

A többletadminisztráció elkerülése végett érdemes figyelniük a járulékfizetésre kötelezetteknek, hogy új járulékszámlákra kéri a befizetéseket a NAV, miután júliustól már csak az új, egy kulcsba összevont 18,5 százalékos társadalombiztosítási járulékot kell megfizetniük az érintetteknek augusztus 12-ig - hívta fel a figyelmet a 24.hu a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete közösségi médiabejegyzésére. A portál arra is kitért, hogy az új tb-járulék utalásához más számlaszámot kell használniuk a magánszemélyeknek, őstermelőknek, egyéni vállalkozóknak, kifizetőknek, mint a munkáltatóknak.

Változott az egészségügyi szolgáltatási járulék befizetéséhez rendelt számlaszám is - derül ki a NAV külön tájékoztatójából. Ezt azoknak kell fizetniük, akiknek nincs semmilyen jogcímen egészségbiztosításuk. Mivel 2020. július 1-je után

akinek több mint hathavi tartozása van ezen a jogcímen, az a sürgősségi ellátás kivételével nem veheti igénybe térítésmentesen az egészségügyi szolgáltatást.

A változással párhuzamosan még élnek a régi egyéni - nyugdíj-, természetbeni és pénzbeli egészségbiztosítási-, munkaerőpiaci járulék - járulékbefizetési számlák is, ezért akkor sincs gond, ha rutinból utalt valaki, ugyanis az adófolyószámlák közötti átvezetéssel megoldható, hogy a megfelelő helyre kerüljön a járulék.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018