INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 30. szerda
Jeromos

máv-start

légkondicionáló

vasút

Kényelmes kocsikkal erősít a MÁV

Infostart

Összesen 22 légkondicionált fekvőhelyes- és hálókocsi érkezik.

Eredményes volt a közbeszerzési eljárás, így a MÁV-START és a szlovákiai Wagon Service Travel között megkötött szerződés szerint az év végéig 22 darab használt, légkondicionált fekvőhelyes- és hálókocsival bővíti nemzetközi járműparkját a vasúttársaság.

A közel 3 milliárd forint értékű fejlesztést a cég saját forrásból finanszírozza.

Az év végéig beérkező 22 jármű megkapja a MÁV-START flottájával megegyező arculatot. A kocsik a decemberi menetrendváltástól fokozatosan állhatnak forgalomba. Az új kocsik a közeljövőben a tervek szerint az Erdélybe tartó Corona éjszakai vonaton és a V4 országokba, tengerparti célpontokra közlekedhetnek majd – közölte a MÁV.

A légkondicionált, háló- és fekvőhelyes kocsik engedélyezett sebessége 200 km/óra, a fékberendezés csendes futást biztosító tárcsás kivitelű. A zárt rendszerű mellékhelyiségekkel rendelkező kocsikban az utasigényekhez rugalmasan alakítható fülkék vannak, az ágyak száma a fülkén belül tetszőlegesen megválasztható. A kocsik egy része a széles ajtóknak és folyosóknak, a tágas fülkének köszönhetően kerekesszékkel közlekedők számára is hozzáférhető.

A MÁV-START jelenleg összesen 33 fekvőhelyes- és hálókocsit üzemeltet, melyek közül 15 légkondicionált. Az éjszakai vonatok iránti kereslet ugyanakkor stabilan növekszik, köszönhetően annak, hogy a járatok praktikus és környezetkímélő utazási lehetőségeket kínálnak például Zürichbe vagy Berlinbe is. A vonatok a városok központi pályaudvaraira érkeznek reggeli időben, egy alvással töltött éjszakai utazás után.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018