INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 3. hétfő
Hermina

nyaralás

idegenforgalom

charterjárat

utazási iroda

koronavírus

magyar utazási irodák szövetsége

Tavalyi árakkal operálnak a tengerpartok, úgy tűnik, egyre sikeresebben

Tavalyi árakkal operálnak a tengerpartok, úgy tűnik, egyre sikeresebben

Infostart

Az utasok óvatosak, de a belföldiekkel versenyképes vagy helyenként még azoknál is kedvezőbb mediterrán tengerparti árak egyre többeket győznek meg arról, hogy éppen most érdemes utazni - írja a Világgazdaság.

Lassan, de folyamatosan nő a kereslet a kiutaztatóknál. Igaz ugyan, hogy a fokozatosan beinduló mediterrán charterjáratok közül csak az eredetileg tervezettnek a negyede, 84 helyett heti mintegy 20 közlekedik majd a főszezonban, a helyzet hétről hétre javul.

Július második felétől például már Törökország, augusztustól pedig a Kanári-szigetek is szerepel az utazási irodák kínálatában, amelyben valószínűleg hamarosan Egyiptom is megjelenik. Albániát még senki sem ajánlja, Bulgáriát viszont tovább kínálják az irodák, charter híján fapados légitársasággal - írja gazdasági lap online kiadása.

Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) elnöke arról számolt be a lapnak, hogy az idei nyár forgalmával ugyan senki sem lehet elégedett, de nincs csődhullám, minden utazási iroda kinyitott és dolgozik, és egyelőre további cégek nem jutottak a májusban bezárt Robinson Tours sorsára.

A szakember úgy látja, hogy az utasok óvatosak, de a belföldiekkel versenyképes vagy helyenként még azoknál is kedvezőbb mediterrán tengerparti árak egyre többeket győznek meg arról, hogy éppen most érdemes utazni.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018