eur:
393.76
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A Thai Airways International thaiföldi légitársaság repülőgépének kabinját fertőtlenítik a koronavírus okozta járvány elleni óvintézkedésként a bangkoki Suvarnabhumi repülőtéren 2020.  január 28-án. A kínai Hupej tartományban kezdődő, és már a világ több országában megjelenő  járvány eddig legkevesebb 106 ember halálát okozta Kínában.
Nyitókép: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

Tömeges járattörlésekkel trükköznek a légitársaságok

Hiába szabad már az utazás, a kihasználatlan járatokat gyakran törlik a lgitársaságok, ezzel több problémát is okozva az utasoknak.

A határok megnyitása után is folytatják a tömeges járattörléseket a légitársaságok. Az elmúlt hetekben gyakran fordult elő, hogy az eladott jegyeket napokon belül törölték. A belga fogyasztóvédelmi hatóság naponta több tucatnyi panaszt kap. Szerintük a légitársaságok így próbálnak pénzhez jutni a működésük fenntartásához.

Az egyik trükk, hogy nagyon alacsony áron kínálják a repülőjegyet, aztán törlik a járatot, és ha próbáljuk átfoglalni a járatot, akkor már 50-100 szoros árakat kérnek, ezzel a stratégiával próbálnak pénzt szerezni a cégek – állítja egy fogyasztóvédő.

Az Euronews több légitársaságot is megkeresett. A TUI azt közölte, nem kereskedelmi érdekből törölnek járatokat, hanem azt próbálják elkerülni, hogy szinte üres gépekkel repüljenek, a jegyárakat visszatérítik, vagyis a pénz nem sokáig marad a számlájukon. A Brussels Airlines szerint a kereslet hiánya miatt töröltek néhány járatot, de ezek azonos áron átfoglalhatóak.

Az Európai Bizottság is sok panaszt kap a karanténidőszak utáni foglalások ügyében. Az igazságügyi biztos azt mondta, pert fontolgatnak a légitársaságoknak falazó tagállamok ellen, igaz, a bizottság a válság kezdetén lazított a járattörlések szabályain, hogy így segítsék a légitársaságokat.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×