eur:
393.75
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Donald Trump amerikai elnök felmutatja a Bibliát, amikor felkeresi a George Floyd fekete bőrű férfi halála miatt tiltakozó tüntetők által megrongált Szent János-templomot a washingtoni Fehér Ház közelében 2020. június 1-jén. Május 25-én Minneapolisban négy rendőr igazoltatás után földre teperte a 46 éves férfit, aki csak annyit tudott mondani, hogy nem kap levegőt, amikor az egyikük a nyakára térdelt, majd később, a kórházban meghalt.
Nyitókép: MTI/EPA/Shawn Thew

Pesszimista jóslat jött az új hidegháborúról

A világgazdaság bajain csak ront az Egyesült Államok és Kína elmélyülő szembenállása.

Az Egyesült Államok és Kína között ismét mélyülő hidegháború a koronavírusnál is nagyobb kockázatot jelent a világgazdaság számára – idézte a BBC-nek nyilatkozó Jeffrey Sachs közgazdász gondolatait a Portfolio. A Columbia Egyetem professzora úgy látja, hogy a két szuperhatalom jelenleg az USA által mélyített konfliktusa tovább súlyosbítja a koronavírus járvány gazdasági hatásait, és még ha a pandémia véget is ér, a világ veszélyesebb korszakba lép. A professzor szerint nem tér vissza a régi rend.

A közgazdász szerint az Egyesült Államok jelenleg a megosztáson dolgozik, és nem az együttműködés a fő cél.

Az elmúlt hetekben a választásokra készülő Donald Trump részéről újból elhangzott, hogy Kínát tartja felelősnek a járvány terjedéséért. Emellett ismét szankciókkal sújtották a kínai telekommunikációs óriásvállalatot, a Huaweit is. Ugyanakkor a professzor szerint ez utóbbi intézkedéseket a valódi nemzetbiztonsági aggályok helyett inkább az mozgatja, hogy az USA lemaradt az 5G-technológia fejlesztésében.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×