eur:
394.19
usd:
370.85
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. és a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával létrehozott Elektromobilitás Látogatóközpont megnyitásán a budapesti Millenárison 2018. április 3-án. A bemutatóterem látványos vizuális elemekkel és számos kipróbálható eszközzel segítheti az elektromosautó-használattal kapcsolatos szemléletformálást.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Sok ezer fiatalt érintő döntésről adott hírt Varga Mihály

Ötvenmilliárd forintból épülhetnek iskolák és iskolai sportlétesítmények Magyarországon a következő években. Erről írt alá kedvezményes hitelmegállapodást az Európa Tanács Fejlesztési Bankjával Varga Mihály pénzügyminiszter.

Az alacsony kamatozású és hosszú lejáratú hitelből oktatási intézmények, sportcsarnokok, tornatermek, uszodák épülhetnek és újulhatnak majd meg – számolt be Varga Mihály kedd reggel a Facebook-oldalán. A fejlesztések közel 10 ezer fiatal tanulását és sportolását támogatják.

Magyarország először 2016-ban kötött oktatási intézmények fejlesztéséről szóló hitelszerződéseket európai fejlesztési bankokkal. A tárcavezető emlékeztetett, hazánk sikeresen fejezte be ezeket a beruházásokat, amelyek során több mint 80 oktatási intézmény újult meg, és mintegy 50 sportlétesítmény épült Magyarországon. Az ország számára tehát előnyös, ha folytatódnak a programok – emelte ki.

Az újabb fejlesztési forrásból 8 iskola, 16 osztályterem, 20 tornacsarnok, 26 tanmedence és 17 kézilabdacsarnok épül. A hitelkeret felhasználása pedig folyamatos lesz – hangzik el zárásként Varga Mihály videóüzenetében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×