eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Egyesül két, az Opus Global érdekkörébe tartozó ingatlanos cég

Az Opus Global Nyrt. az érdekkörébe tartozó OBRA Ingatlankezelő Kft. (OBRA) valamint a Révay 10 Kft. egyesüléséről határozott.

Az indoklás szerint a két társaság azonos tulajdonosi körbe tartozik, főtevékenységük azonos, és az egyesüléssel a gazdasági tevékenység racionalizálása, jelentős költségcsökkenés érhető el.

Mindkét cég fő tevékenysége saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése.

A közlemény szerint a Révay 10 Kft., mint beolvadó társaság megszűnik, általános jogutódja az OBRA lesz, amely változatlan formában működik tovább. A beolvadás tervezett időpontja szeptember 30., vagy a beolvadás nyilvántartásba vételét jogerősen elrendelő végzés kézhezvétele hónapjának utolsó napja.

A nyilvános cégadatok szerint a 985 millió forint saját tőkéjű Révay 10 Kft. 2019-ben 137,9 millió forint nettó árbevételt ért el. A 31 millió forint saját tőkéjű OBRA Ingatlankezelő Kft.-nek 2019-ben nem volt árbevétele.

Az Opus Global 25 forint névértékű részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, szerdán 274 forinton zártak, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyamuk 482,8 forint a legalacsonyabb 129,2 forint volt.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 26. 19:20
×
×
×
×