eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke előadást tart az EU fejlesztési források felhasználása címmel megrendezett konferencián a fővárosi Premier Kultcaféban 2016. november 24-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Ezt mondja a kamara a kötelező hozzájárulásról

Március végéig kellene megfizetni a területi iparkamarák számára az ötezer forintos kamarai hozzájárulást.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a vállalkozók belátásra bízza, hogy március 31-éig befizetik-e az 5 ezer forint kamarai hozzájárulást, amelyet a kamara a működésre és a szolgáltatásokra fordít - mondta Parragh László, az MKIK elnöke az MTI érdeklődésére.

Az idén már 304 ezer cég befizette az egyébként köztartozásként behajtható kamarai hozzájárulást, de

tekintettel a járványügyi helyzetre, a köztestület elfogadják a későbbi teljesítést is.

Parragh László megköszönte a vállalkozóknak a befizetett kamarai hozzájárulást, mert ez szavai szerint azt mutatja, fontosnak tarják, hogy a gazdaság önkormányzata működőképes maradjon.

A kormány egyébként a múlt héten jelentette be, hogy a mostani nehéz gazdasági helyzet miatt ha a közterhek megfizetése a gazdálkodóknak nehézséget okoz, kérhetik az adóelőleg összegének mérséklését, illetve a fizetési halasztás mellett a részletfizetést is. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal figyelembe veszi a koronavírus gazdasági hatásait, és a vállalkozók fizetési könnyítési kérelmeit méltányosan bírálja el - szögezte le Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár.

Fizetni normál esetben lehet banki átutalással, készpénz-befizetéssel, (ügyfélszolgálaton ill. a Budapest Bank Zrt. fiókjaiban) és sárga postai csekken (ügyfélszolgálaton igényelhető) is. A járványhelyzet miatt azonban a legtöbb kamarai ügyfélszolgálaton szünetel a személyes ügyfélfogadás.

Az összeg átutalásánál a közlemény rovatban fel kell tüntetni az adószámot és a "kamarai hozzájárulás" szöveget.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×