INFORÁDIÓ 
2020. június 5. péntek
Fatime

koronavírus

nav

halasztás

kedvezmény

Adóbevallásokat rendez egy dolgozó a Magyar Posta 62-es hivatalában a fővárosi Teréz körúton 2016. május 20-án. Ezen a napon lejár az szja-bevallások leadásának hivatalos határideje.

Koronavírus: lépett a NAV

Infostart

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a fizetési kedvezményi eljárások során figyelembe veszi a koronavírus-járvány által okozott gazdasági nehézségeket, melyek az adózók széles körét érintik. Készülnek az űrlapok az igénylésekhez.

A koronavírus okozta nehézségek miatt engedményeket tesz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal – írja az Adózóna. Az adózók egyebek között fizetési halasztást, részletekben történő megfizetést, mérséklést, illetve elengedést kérhetnek a hatóságtól.

A NAV űrlapokat biztosít a kérelmek beterjesztéséhez.

Az eljárás egyéni vállalkozóknak illetékmentes, gazdálkodó szervezeteknek 10 ezer forintba kerül.

A fizetési kötelezettség mérséklése vagy elengedése csak tényleges (lejárt esedékességű, ki nem egyenlített) tartozásra engedélyezhető.

Adó (tőketartozás) csak magánszemély esetében mérsékelhető (engedhető el), azonban e körben sincs lehetőség a kifizető által természetes személytől levont adó- és járuléktartozás mérséklésére (elengedésére). A mérséklés engedélyezésének feltétele a gazdálkodási tevékenység ellehetetlenülése.

A részletekről a NAV honlapján lévő információs füzetekből tájékozódhatnak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018