eur:
393.2
usd:
367.42
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Termékek házhozszállításához használt teherautók sorakoznak a vasárnap zárva tartó bécsi úti Tesco áruháznál Budapesten 2015. március 22-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Koronavírus – Ostrom alatt a hazai webáruházak

Akad olyan webshop, ahol a rendelt élelmiszerekhez legkorábban majdnem két hét múlva lehet hozzájutni, de a várakozási idő szinte mindenütt megnőtt.

Amint a koronavírus járvány Olaszországba ért, Európába is megérkezett az ijedség. Nálunk is beindult a családi vésztartalék halmozása és a roham eljutott a webshopokhoz is – írja az azenpenzem.hu.

Az Auchanban egy nemrégiben végrehajtott változtatás után 3 idősáv választását teszik lehetővé, de szerdán az első olyan választható szállítási nap, amikor mindhárom kategóriában több opciót is lehetett választani március 16. volt. A Tesco a szerdai rendelést legkorábban március 9-i, hétfői szállítással vállalta 900-1200 forint közötti díjért. A Spartól és a Grobytól is legkorábban erre a napra lehetett igen korlátozott időpontot szerezni. Kizárólag a CBA webshopjában lehetett a korábban megszokott rend szerint, szinte azonnal hozzájutni a rendeléshez.

Az elmúlt napok legkelendőbb termékei az ásványvíz, a tartós tej, a liszt, a rizs, a kifli, a banán, a retek és az újhagyma voltak, de az instant leves és az instant élesztő eladásai is megugrottak.

A Tesco „időszakos mennyiségi limitet vezetett be”, vagyis korlátozta, hány terméket rendelhetnek vásárlói. A Spar nem nyúlt a limitekhez az utóbbi hetekben, a CBA és az Auchan sem vezetett be mennyiségi korlátozást a koronavírus miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×