eur:
395.67
usd:
371.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A Fuji lábánál építik fel a jövő városát

Kétezren élnek majd a Toyota által tervezett okosvárosban, Woven City-ben.

A Toyota a 2020-as CES-en jelentette be, hogy a jövő városát építik meg Japánban. A 71 hektáros Woven City (Szövött város, a név az autógyártó szövőipari múltjára utal) a Fuji-hegy lábánál található gyáruk helyére épül, az üzem bezárását 2020 végére tervezi a cég.

A járműgyűrtó tervei szerint a hidrogén üzemanyagcellás technológiára épülő város laboratóriumként fog szolgálni az önvezető autók, az "okosotthonok", a mesterséges intelligencia és egyéb technológiák számára. A "jövő városában" lesz rendőrség, tűzoltóság, betegellátás, valamint iskolák, és otthona lehet mások mellett a Toyota jelenlegi, illetve már nyugdíjba vonult alkalmazottjainak.

James Kuffner, a Toyota Research Institute-Advanced Development cég vezérigazgatója szerint a projekt célja a biztonságosabb, tisztább és szórakoztatóbb városok megteremtése, valamint olyan tanulságok levonása, amelyek a világ minden táján hasznosíthatóak lesznek.

Az építkezéseket 2021-ben kezdik meg. Tervezésével a dán építész, Bjarke Ingels cégét bízták meg, aki többek között a Google irodáit tervezte a Szilícium- völgyben. A Toyota nem közölte a projekt költségeit.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×