INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 7. péntek
Ibolya

tesco

matt simister

stratégiai partner

Bevásárlókocsik a győri Tesco hipermarket áruház előtt 2017. szeptember 8-án. Az áruházlánc sajtóosztályának tájékoztatás szerint az áruházak többsége a dolgozók egy részének sztrájkja ellenére továbbra is nyitva tart.

Elmondta a Tesco-vezér, kivonulnak-e Magyarországról

Infostart

Az áruházlánc kelet-európai vezérigazgatója arról is beszélt a Pénzcentrumnak adott interjúban, milyen a kapcsolatuk a magyar kormánnyal.

Egyértelműen kijelenthetjük, hogy hosszú távon szeretnénk jelen lenni Magyarországon, és soha nem mondtuk, hogy a vállalat eladására készülünk. Elégedettek vagyunk a teljesítményével, és további befektetéseket tervezünk, áruházainkat pedig a változó vásárlói igények szerint modernizáljuk - mondta a Pénzcentrumnak adott interjúban az áruházlánc kelet-európai vezérigazgatója.

Matt Simister emlékeztetett rá, hogy idén új üzleti szolgáltatóközpontot nyitottak Budapesten, nemrég pedig új regionális disztribúciós központot Polgáron. A szakember hangsúlyozta, a továbbiakban is folytatják a megkezdett munkát, invesztálnak magyarországi működésük fejlesztésébe.

A munkaerőhiányról azt mondta, hogy nekik is keményebben meg kell dolgozniuk a pozíciók betöltéséért a fővárosban, az autópályák mellett és azokban a városokban, ahol gyártóvállalatok (különösen gépkocsigyártók) vannak jelen.

Matt Simister jónak nevezte együttműködésüket a magyar kormánnyal, amelynek a Tesci stratégiai partnere. Mint mondta, 2009 óta 230 milliárd Ft adót fizetettek (az áfán és a munkaadói járulékon kívül). Az áfa és a munkaadói járulék összege pedig 577 milliárd forintot tett ki ebben az időszakban.

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018