eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
Nyitókép: Pixabay

Egyes műszaki területek viszik a prímet

A kis- és középvállalkozások adták a magyar gazdaságban megtermelt hozzáadott érték 46 százalékát és a nettó árbevétel 42 százalékát az elmúlt évben, számuk pedig 4,1 százalékkal nőtt - írja a Világgazdaság.

A napilap csütörtöki számában megjelent cikk szerint a Magyarországon működő vállalkozások 99,1 százaléka kis- és középvállalkozás volt tavaly is, az arányuk 2013 óta változatlan. A kkv-kon belül a mikrovállalkozások részaránya - 94,7 százalékkal - némi növekedést mutatott, miközben a kisvállalkozásoké (4,6 százalék) kismértékben csökkent. A középvállalkozások részaránya 0,7 százalékon stagnált.

A Központi Statisztikai Hivatal A kis- és középvállalkozások jellemzői című kiadványból kiderül, hogy tavaly 749 ezer nem pénzügyi főtevékenységű kkv működött Magyarországon, 4,1 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Legjobban a középvállalkozások száma bővült egy év alatt.

A szolgáltató szektorban, azon belül is a gépjárműjavítás és a szakmai, tudományos műszaki tevékenység területén működött a kkv-k döntő hányada.

A versenyszférában dolgozók csaknem kétharmadát foglalkoztatták a kkv-k.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Rossz hírt kaptak az ukránok, ettől félnek most leginkább - Háborús híreink vasárnap

Rossz hírt kaptak az ukránok, ettől félnek most leginkább - Háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy hiány van a Boeing által gyártott kereső berendezésekből, ezért akadályokba ütközik az a terv Japánban, hogy a Patriot légvédelmi rakéták gyártását ott felpörgessék, és ezzel a globális rakétagyártás fokozásához is hozzá tudjanak járulni a szigetországban, ez pedig rossz hír Ukrajna számára. Eközben az ukrán emberek még a katonai támadásoknál is jobban aggódnak amiatt, hogy az orosz támadások miatt kialakult áramválság közepette mi vár rájuk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×