INFORÁDIÓ 
2020. július 10. péntek
Amália

magyar posta

csomagküldés

csomagolás

Az új automata csomagfeldolgozó rendszerrel dolgozik egy szakember a Magyar Posta Csomaglogisztikai Üzemében 2018. október 8-án.

Fontos figyelmeztetést adott ki a posta

Infostart

Bosszantó tud lenni, ha sérülten érkezik a csomag. Ilyen esetekben a vásárlók gyakran a futárt teszik felelőssé, pedig sokszor mi magunk is tehetnénk arról, hogy a csomagunk sértetlenül érkezzen meg.

A feladástól a kézbesítésig a csomagod több helyen szortírozzák, a szállítása is több gépkocsival történik, ezért különösen fontos, hogy a fellépő mechanikai hatásokkal szemben megfelelő legyen a csomagolása – derül ki a Magyar Posta útmutatójából.

  1. A doboznak elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy ha több darabot egymásra raknak vagy rakodáskor egyéb fizikai hatások érik (forgatás, csoportosítás), akkor is megőrizze a küldemény épségét, sértetlenségét. A legjobb az úgynevezett merev falú, háromrétegű kartondoboz, különösen, ha a csomag súlya meghaladja az átlagos 2 kilogrammot.
  2. Ha több darabból áll a feladni kívánt termék, akkor javasolt egyenként csomagni.
  3. A csomag tartalmának épségét úgy lehet megőrizni, ha a feladott tárgyak a dobozban nem mozognak és nem érnek egymáshoz. Ehhez térkitöltő anyagot érdemes használni. A tapasztalatok szerint leggyakrabban a helytelen belső csomagolás miatt sérül a küldemény. A térkitöltő anyag lehet légpárnás fólia, habfólia, vagy hungarocell is. Sokan még mindig újságpapírt használnak, ami sok esetben szintén megfelelő, de óvatosan, mert a nagyon törékeny tartalmat a tapasztalatok szerint az újsággalacsinok nem védik meg.
  4. Annyi termék kerüljön a dobozba, amennyi belefér.
  5. A lezáráshoz erős ragasztószalagot kell használni.
  6. Érdemes "törékeny" többletszolgáltatást, ez a legbiztosabb. Emellett jelezni kell egyértelműen a csomagláson, jól látható helyen, olvashatóan, hogy törékeny.
  7. A legfontosabb a címzés, a címzett adatait a legnagyobb felületre olvashatóan kell felírni. Megtévesztő tud lenni a postai feldolgozásban, ha a dobozon egyéb feliratok, régi címzésmaradványok vannak, ezért ezeket érdemes eltávolítani.

A csomagot nyomon lehet követni a posta.hu oldalon a csomagazonosító megadásával.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018