eur:
395.28
usd:
372.16
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Az új automata csomagfeldolgozó rendszerrel dolgozik egy szakember a Magyar Posta Csomaglogisztikai Üzemében 2018. október 8-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Fontos figyelmeztetést adott ki a posta

Bosszantó tud lenni, ha sérülten érkezik a csomag. Ilyen esetekben a vásárlók gyakran a futárt teszik felelőssé, pedig sokszor mi magunk is tehetnénk arról, hogy a csomagunk sértetlenül érkezzen meg.

A feladástól a kézbesítésig a csomagod több helyen szortírozzák, a szállítása is több gépkocsival történik, ezért különösen fontos, hogy a fellépő mechanikai hatásokkal szemben megfelelő legyen a csomagolása – derül ki a Magyar Posta útmutatójából.

  1. A doboznak elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy ha több darabot egymásra raknak vagy rakodáskor egyéb fizikai hatások érik (forgatás, csoportosítás), akkor is megőrizze a küldemény épségét, sértetlenségét. A legjobb az úgynevezett merev falú, háromrétegű kartondoboz, különösen, ha a csomag súlya meghaladja az átlagos 2 kilogrammot.
  2. Ha több darabból áll a feladni kívánt termék, akkor javasolt egyenként csomagni.
  3. A csomag tartalmának épségét úgy lehet megőrizni, ha a feladott tárgyak a dobozban nem mozognak és nem érnek egymáshoz. Ehhez térkitöltő anyagot érdemes használni. A tapasztalatok szerint leggyakrabban a helytelen belső csomagolás miatt sérül a küldemény. A térkitöltő anyag lehet légpárnás fólia, habfólia, vagy hungarocell is. Sokan még mindig újságpapírt használnak, ami sok esetben szintén megfelelő, de óvatosan, mert a nagyon törékeny tartalmat a tapasztalatok szerint az újsággalacsinok nem védik meg.
  4. Annyi termék kerüljön a dobozba, amennyi belefér.
  5. A lezáráshoz erős ragasztószalagot kell használni.
  6. Érdemes "törékeny" többletszolgáltatást, ez a legbiztosabb. Emellett jelezni kell egyértelműen a csomagláson, jól látható helyen, olvashatóan, hogy törékeny.
  7. A legfontosabb a címzés, a címzett adatait a legnagyobb felületre olvashatóan kell felírni. Megtévesztő tud lenni a postai feldolgozásban, ha a dobozon egyéb feliratok, régi címzésmaradványok vannak, ezért ezeket érdemes eltávolítani.

A csomagot nyomon lehet követni a posta.hu oldalon a csomagazonosító megadásával.

Címlapról ajánljuk
Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál
BL élőben

Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál

Egygólos előnyről kezdték a negyeddöntő-visszavágót a BL-ben, 6 napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon 2-1-re a Borussia Dortmundot. A keddi továbbjutók egymás ellen mennek a döntőért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 21:13
×
×
×
×