eur:
393.12
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Kiderült: az Alitaliának legalább 10 élete van

Az olasz kormány újabb áthidaló kölcsönt hagyott jóvá az Alitalia légitársaságnak, hogy fenntartsa a cég működését, amíg nem sikerül új befektetőt találnia.

A kormány 400 millió euró áthidaló kölcsön megadásáról döntött kedden.

Az Alitalia 2017 májusa óta áll csődeljárás alatt, és az állam áthidaló kölcsönökkel finanszírozza a működését.

A 400 millió euró kölcsön biztosításához a kormány megkapta az engedélyt az Európai Bizottságtól. Az előző kölcsön 900 millió euró volt.

Az Alitalia megmentésére vonatkozó elképzelések rendre elbuknak, a kötelező érvényű ajánlatok benyújtásának határidejét már kilencszer módosították, a legutóbbi november 21-én járt le. Az új határidőt május 31-ig tolták ki. A bizonytalanságok miatti tiltakozásul az Alitalia szakszervezetei december 13-ára 24 órás általános sztrájkot hirdettek.

Az Alitalia legutóbb az abu-dzabi illetőségű Etihad érdekeltségébe tartozott, ám az emírségekbeli légitársasági csoport pénzügyi gondjai miatt csak akkor lett volna hajlandó tovább finanszírozni a veszteséges olasz céget, ha sikerül az átszervezése - idézte fel az airportal.hu. Az erről szóló tervre viszont a dolgozók nemet mondtak, végül az Etihad kivonult a folyamatosan súlyos veszteségeket termelő vállalatból.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×