eur:
393.21
usd:
367.89
bux:
65949.18
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay

Hatalmasra dagadt a bankbotrány, lemondott az igazgató

Huszonhárom millió rendbeli törvényszegéssel vádolja az ausztrál hatóság az ország második legnagyobb bankját. A kontinens bankrendszerét sokéves korrupció és pénzmosási kihágások mérgezik.

Lemondott Ausztrália második legnagyobb bankjának, a Westpacnak vezére, miután megvádolták az általa vezetett pénzintézetet azzal, hogy több millió alkalommal sértette meg az ország pénzmosási törvényeit – írta a Wall Street Journal írása alapján a Portfolio.

Brian Hartzer effektíve december 2-án távozik, a pénzintézet élén négy évet dolgozott. 2020-tól nyugdíjba vonul a pénzintézet elnöke, Lindsay Maxsted is, miután nyolc évet töltött a pénzintézetnél.

Az ausztrál hatóságok múlt héten vádolták meg a Westpacet azzal, hogy 23 millió alkalommal sértették meg az ország pénzmosási és terrorfinanszírozási törvényeit. A Westpacen a hatóság gyanúja szerint olyan pénzek is átfolyhattak, melyek egyes ázsiai országok gyermekmunkásokat alkalmazó cégeitől származnak; a pénzintézet összesen mintegy 7,5 milliárd dollárnyi gyanús tranzakcióról nem szólt a hatóságoknak.

A Westpac esete nem egyik Ausztráliában: tavaly napvilágot látott egy átfogó jelentés, melyből kiderült, hogy sokéves korrupció és pénzmosási kihágások mérgezik az ausztrál bankszektort.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 08:31
×
×
×
×