INFORÁDIÓ 
2020. június 7. vasárnap
Róbert

oecd

világgazdaság

prognózis

Javította a magyar gazdasági növekedésre vonatkozó prognózisát az OECD

Javította a magyar gazdasági növekedésre vonatkozó prognózisát az OECD

Infostart / MTI

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet friss előrejelzése alapján ugyanakkor a globális gazdaság növekedése fokozatosan csökken, a kereskedelmi ellentétek elmélyülése miatt a világkereskedelmi forgalom bővülése a globális gazdasági válság óta legalacsonyabb szintre százalékra lassul.

A párizsi székhelyű szervezet szakértői úgy látják, hogy a beruházások érezhetően mérséklődnek, romlik az üzleti és a fogyasztói bizalom és kedvezőtlen hatással van a világgazdaságra a politikai bizonytalanság. Ugyanakkor a munkaerőpiaci körülmények javulnak, összességében mérséklődik a munkanélküliség.

A magyar gazdaság idei és jövő évi növekedése eközben a szervezet legfrissebb előrejelzése szerint tavalyhoz képest lassul ugyan, de a korábban vártnál gyorsabb lesz. A bérnyomás miatti infláció növekedése mellett idén 4,8 százalékkal, jövőre pedig 3,3 százalékkal bővülés a magyar hazai össztermék a tavalyi 5,1 százalék után. Az OECD szerint még a 2021-ben várható 3,1 százalékos GDP-növekedés is elég nagy ütem ahhoz, hogy bővüljön a foglalkoztatottság és csökkenjen a munkanélküliség.

Nyitókép: pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018