eur:
393.77
usd:
367.84
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Varga Mihály pénzügyminiszter előadást tart az 57. Közgazdász-vándorgyűlésen a Nyíregyházi Egyetemen 2019. szeptember 7-én.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Segítene az IMF-nek Magyarország

A pénzügyminiszter új fejezetről beszélt Washingtonban.

Új fejezet nyílik Magyarország és a Nemzetközi Valutaalap kapcsolatában – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter, miután Kristalina Georgievával, az IMF új vezérigazgatójával találkozott Washingtonban.

Kiemelte: Magyarország 2010 előtt még segítségre szoruló ország volt, ma pedig már az Európai Unió egyik legstabilabban fejlődő gazdasága. A magyar kormány

készen áll arra, hogy az elmúlt kilenc év tapasztalataival segítsük az IMF-et az új típusú gazdasági kihívások kezelésben.

Varga Mihály felidézte, hogy az IMF jelentősen javította a magyar gazdaságra vonatkozó korábbi előrejelzését annak ellenére, hogy globális szinten további lassulást vár. Úgy értékelte, hogy most már a nemzetközi szakértők is hazánkat és térségünket tartják Európa egyik legversenyképesebb régiójának.

Azt hangsúlyozta, hogy a magyar gazdaság kimagasló teljesítményében és lendületének tartós megőrzésében fontos szerepet játszanak azok a kormányzati intézkedések, amelyeknek köszönhetően folyamatosan nő a foglalkoztatottság, csökken a munkanélküliség, nőnek a bérek, bővül a fogyasztás, illetve emelkedik a termelékenység és a beruházások értéke.

Míg hazánk idei várható teljesítményét javították, addig a jelentés szerint az euróövezeti államok és Németország gazdasága tovább lassul – tette hozzá kiemelve, hogy mindez hozzájárul ahhoz, hogy új alapokra helyeződhet hazánk a Valutaalap kapcsolata.

A pénzügyminiszter szeri Kristalina Georgieva megválasztásával egy Európát, különösen Közép-Kelet-Európát értő vezetője lett az IMF-nek, aki nyitott szorosabb együttműködésre a térség országaival is.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×