INFORÁDIÓ 
2020. július 13. hétfő
Jenő

németország

euróövezet

gazdaság

Jó hírek érkeztek Németországból

Jó hírek érkeztek Németországból

Infostart / MTI

És az euróövezetből is a vártnál kedvezőbb adatok érkeztek.

A vártnál kisebb mértékben romlott októberben a gazdasági hangulat Németországban és az euróövezetben a mannheimi ZEW gazdaságkutató intézet felmerésének kedden publikált eredménye alapján.

A ZEW (Zentrum für Europaische Wirtschaftsforschung) gazdaságkutató intézet gazdasági hangulatindexe (Economic Sentiment Index, ESI) Németországra vonatkozóan októberre a várt mínusz 27,0 pontnál jóval kisebb mértékben mínusz 22,8 pontra csökkent az előző havi mínusz 22,5 pontról.

Az index összetevői közül az aktuális üzleti környezet megítélését számszerűsítő mutató a várt mínusz 26,0 pontot megközelítő mínusz 25,3 pontra, 2010 áprilisa óta a legalacsonyabbra csökkent az előző havi mínusz 19,9 pontról.

Az euróövezetre vonatkozóan az októberi ESI a vártnál szintén jóval kisebb mértékben, de azért csökkent az előző havihoz képest: a várt mínusz 33,0 pont helyett mínusz 23,5 pontra esett mínusz 22,4 pontról.

Az aktuális gazdasági helyzet megítélését számszerűsítő mutató az előző havihoz képest 10,8 ponttal mínusz 26,4 pontra csökkent októberben.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018