INFORÁDIÓ 
2020. május 30. szombat
Janka, Zsanett

portfolio

megújulás

dizájn

Megújult a Portfolio, Magyarország gazdasági hírportálja

Megújult a Portfolio, Magyarország gazdasági hírportálja

Infostart

Megérkezett az új Portfolio: a gazdasági hírportál a friss dizájn mellett számos új funkcióval bővült.

Szeptembertől teljesen új Portfolióval találkozhatnak az olvasók: Magyarország gazdasági hírportáljánál a megújulás nemcsak dizájnfrissítést, hanem a tartalmi elemek, az adatbázisok és az informatikai háttér teljes átalakítását is jelenti.

„Szolgáltatásaiban, vizualitásában és tartalmában is jövőbe mutató oldalt hoztunk létre: a 20 éve működő rendszereket több hónapos intenzív munkával újítottuk meg” – mondta el Csiki Gergely, a Portfolio lapigazgatója.

A friss formátumok mellett nem tűnnek el a közönségkedvencek sem

Az új – természetesen reszponzív – oldal a korábbinál szélesebb, könnyebben olvasható és befogadható. Ugyanakkor a gazdasági médiában egyedülállóan sok vizuális tartalmat, például videókat, galériákat, interaktív grafikonokat ad az olvasóknak.

Az interaktív fejléc válik a fő navigálási eszközzé a tartalmakhoz, a Portfolio Csoport oldalaihoz és szolgáltatásaihoz. A címlap mozaikszerűen változtatható, ezzel is súlyozva az egyes híreket, információkat, adatokat. Sok olvasót a real-time hírek érdekelnek, ezért a koncentrált adatközpontok, friss árfolyamok és adatok egymás mellett, könnyen elérhetően helyezkednek el.

Új formátumok, átalakuló szolgáltatások

A tartalmi formátumok között teljesen új cikktípusokkal (többek között egy long form oldallal), videós tartalmakkal, galériákkal, saját fejlesztésű interaktív ábrákkal találkozhatnak az olvasók. Friss dizájnnal jelentkezik az Impakt szuperinterjú-rovat, a Portfolio signature terméke, és természetesen helyet kap a címlapon az országosan egyedülálló ingatlan-adatbázis kereső is.

Ezzel együtt kisebb hangsúly lesz a klasszikus rovatokon, helyüket olyan besorolás veszi át, ami az aktuálisan legfontosabb kifejezésekre, kulcsszavakra épül. Ez rugalmasabbá, egyszerűbbé teszi a hírek gyűjtését és keresését. Átalakulnak a cégcsoport hírlevelei is, az olvasók pedig újfajta alert és breaking news szolgáltatásokat kapnak.

„Figyelünk a trendekre és az olvasói igényekre: a fontos hírek, elemzések, interjúk sokáig a címlapon maradnak, szerepük felértékelődik. Nagy hangsúlyt kapnak az oldalon a saját szolgáltatások: kiemelt helyen szerepel a Portfolio Trader tőzsdei kereskedési üzletág, a Portfolio Financial árfolyam-szolgáltatás és természetesen egyedi megjelenést kapnak a cégcsoport rendezvényei, Magyarország legfontosabb üzleti konferenciái” – tette hozzá Csiki Gergely.

A fejlesztés része, hogy az angol nyelvű Portfolio is alapjaiban újult meg. Az évek óta sikeresen, előfizetéses modellben működő oldal magazinos megjelenést kapott, tartalma és színvonala azonban változatlan maradt.

Nyitókép: Portfolio.hu
A címlapról ajánljuk

Lángokban áll Minneapolis

Minneapolisban tovább folytatódtak a tüntetések és az erőszakos megmozdulások, a tüntetők felgyújtottak...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018