eur:
393.81
usd:
365.72
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: pixabay

Nem kímélik a hitelminősítők a Boeingot

A Fitch Ratings hitelminősítő stabilról negatívra rontotta a Boeing amerikai repülőgépgyártó adósi besorolásának kilátását arra a bizonytalanságra hivatkozva, hogy mikor kerülhetnek ismét forgalomba a cég 737 MAX repülőgépei.

Egy másik hitelminősítő, a Moody's is jelezte, hogy ronthatja a Boeing adósi besorolását, ha a 737 MAX repülőgépek a jövő év elejéig a földön maradnak.

A Boeing mintegy 6,5 milliárd dollár extra kiadással számol a 737 MAX repülési tilalmával kapcsolatban.

Március végén a Boeing teljes adóssága 14,7 milliárd dollár volt. A Fitch számításai szerint a konszolidált adósság az idei év végére mintegy 10 milliárd dollárral, közel 24 milliárd dollárra ugrik.

A Boeing előrejelzése szerint a 737 MAX-ok legkorábban a negyedik negyedév elején, októberben állhatnak vissza forgalomba, de a pontos dátum még bizonytalan.

A MAX-okat áprilisban parancsolta földre az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség, majd az amerikai Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA), miután a típus két példánya is lezuhant: tavaly októberben a Lion Air JT610-es járata a Jáva-tengerbe zuhant, idén áprilisban pedig az Ethiopian Airlines ET302-es járatát teljesítő gép csapódott a földbe nem sokkal a felszállás után. A balesetek az eddigi elemzések szerint összefüggésbe hozhatóak a Boeing hibásan működő átesésvédelmi rendszerével.

A Boeing szerdán hozza nyilvánosságra első féléves pénzügyi jelentését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×