eur:
394.74
usd:
363.8
bux:
65490.33
2024. március 19. kedd Bánk, József

Hétfőtől kereskednek az MKB Bank részvényeivel a BÉT-en

A tőzsdei bevezetésről és a nyilvánosan működő részvénytársasággá alakulásról a bank 2019. január 17-i közgyűlése döntött.

Az MKB-részvények bevezetési ára 1972 forint, a papírokat a standard kategóriában jegyzik a tőzsde honlapján közzétett tájékoztatás szerint.

Az MKB 100 millió darab, egyenként ezer forint névértékű, a teljes alaptőkét megtestesítő, 100 milliárd forint össznévértékű részvénysorozatát május 30-án vette fel a terméklistájára a tőzsde. A tőzsdei bevezetéssel egyidejűleg nyilvános részvényértékesítésre nem kerül sor.

Az MKB bankcsoport a 2018-as évet 25,13 milliárd forint adózás utáni nyereséggel zárta, ami az előző évhez képest 31 százalékos növekedés. A mérlegfőösszege 1857,6 milliárd forint volt a tavalyi év végén, egy év alatt 9,2 százalékkal csökkent.

Az MKB jelenlegi fő tulajdonosai a Mészáros Lőrinc közvetett érdekeltségébe tartozó Metis Magántőkealap 35 százalékos és az RKOFIN Kft. 13,62 százalékos részesedéssel, továbbá a Szíjj László közvetett tulajdonában lévő Blue Robin Investments S.C.A. 32,9 százalékos és az Eirene Magántőkealap 9,99 százalékos tulajdoni aránnyal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kereskedés külföldi részvényekkel- díjmentes, interaktív online előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel- díjmentes, interaktív online előadás

Ahhoz, hogy belevágj a külföldi részvényekkel való kereskedésbe, először is érdemes tisztázni, hogy miért szeretnél ezen a területen tevékenykedni. Lehet, hogy egy adott iparág vagy cég nemzetközi növekedési lehetőségei érdekelnek, vagy egyszerűen csak diverzifikálni szeretnéd befektetéseidet a hazai piacokon túl. Bármelyik is legyen az indító motivációd, fontos lépések várnak rád az induláshoz, melyeket mind megvitatunk soron következő online előadásunkon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×