eur:
393.85
usd:
367.89
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Freepik / jannoon028

Azonnal átutalás: mégsem azonnal

A pénzügyminiszter fontosnak tartja, hogy legyen tesztidőszak, hogy minden problémára találjanak megoldást.

A Pénzügyminisztérium álláspontja az azonnali átutalás július elsejére tervezett indulásával kapcsolatban az, hogy az online pénztárgépekhez hasonlóan halasszák el az éles indulást, helyette tesztidőszakkal kezdjenek - derül ki a Varga Mihály pénzügyminiszterrel a Világgazdaság által készített interjúból. A tárcavezető azt mondja, "várjuk az azonnali átutalás elindulását is. Ez utóbbi esetében azonban fontos lenne a tesztidőszak, az online pénztárgépek bevezetésének sikeréhez is kellett az, hogy a minisztérium elhalasztotta az indulást addig, amíg a teszteléseken minden problémára találtunk megoldást."

Ebből a Portfolio arra következtet, a Pénzügyminisztérium, és ezzel a kormány álláspontja az, hogy a rendszer teljes körű indulását halasszák el, ehelyett július elsejétől tesztidőszak vegye kezdetét.

Az azonnali átutalási rendszer elindításának időpontját rendelet rögzíti, a július elsejei indulásra minden banknak el kell készülnie a fejlesztéssel, ekkor élesedik a rendszer. A halasztáshoz, tesztidőszakhoz tehát még jogszabály-módosításra is szükség lenne. A portál úgy tudja, május 31-én ülnek össze a bankvezérek az MNB képviselőivel, hogy az indulás körülményeiről tárgyaljanak.

Az OTP és más, a javaslatot nyíltan fel nem vállaló bankok már korábban azt javasolták a Bankszövetségen keresztül az MNB-nek, hogy első körben csak kis értékű tranzakciókkal teszteljék a rendszert, és majd akkor induljanak el teljes terhelés mellett, ha már biztosan és hibamentesen működik az azonnali átutalás.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×