eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Rákosi Tamás eladta az IKO Holdingban és az Atmediában lévő tulajdonrészét

Eladta az IKO Holdingban lévő 49 százalékos, és az Atmediában lévő 32,67 százalékos tulajdonrészét Rákosi Tamás, az ügyeletek a vételár megfizetésével pénteken zárultak - közölte az IKO Holding az MTI-vel.

Az értékesített üzletrészek a Hunmedia Befektetési Zrt. tulajdonába kerültek, az IKO Holding Kft. tulajdonosi testülete Vaszily Miklóst bízta meg az anyavállalattal együtt hat cégből álló holdingvállalat irányításával.

Az IKO Holdig a TV2 Csoport legfőbb műsorgyártó partnere, az Atmedia Kft. pedig a televíziós- és online reklámpiac egyik legnagyobb szereplőjének számít. A Hunmedia az üzletrészek felértékelését követően, a piacon elfogadott áron és feltételekkel szerzett tulajdont a társaságokban.

Az IKO médiacsoport a magyarországi televíziós piac egyik meghatározó szereplője, a hozzá tartozó cégek teljes körű szolgáltatást nyújtanak a műsorgyártástól a kábeltelevíziók fejlesztésén át a televíziós személyiségek hírnevének építéséig. Az IKO-csoport anyacége és vagyonkezelője az IKO Holding Kft., amelyben a legnagyobb tulajdonrészt a Rákosi Tamás producer érdekeltségébe tartozó, Luxemburgban bejegyzett Mangusta Invest SA birtokolta. A külföldi társaság üzletrésze és az IKO márkanév kizárólagos magyarországi használata együttesen került a Hunmédia Befektetési Zrt.-hez, míg a nemzetközi piacokon az IKO névhasználatra továbbra is Rákosi Tamás jogosult.

Rákosi Tamás szintén luxemburgi érdekeltségén, a Mangusta Invest SA-n keresztül értékesítette az Atmedia Kft.-ben lévő tulajdonrészét is. A társaság jelenleg 13 médiatulajdonos összesen 44 televíziós csatornájának reklámfelületeit értékesíti. Kiemelt partnere a TV2 Csoport, amely a hozzá tartozó 14 csatornával és online felületeivel Magyarország legnagyobb televíziós társasága.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×