eur:
393.84
usd:
367.84
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Gumiabroncsok Környén, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. kibővített gyárában az avatás napján, 2017. október 26-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Nagy változás történt az abroncsoknál

Tumultus van a gumisoknál, és a magyar autósok többsége új gumitípust kezd el használni.

Akár kéthetes várakozási idővel is számolniuk kell azoknak a nagyvárosi autósoknak, akik gumiszervizre kértek időpontot, mivel a műhelyeket ebben az időszakban csúcsra járatják – erről is beszélt a Világgazdaságnak a Magyar Gumiabroncs Szövetség. A teljes hazai gépkocsiállomány csaknem kétharmada érintett a szezonális gumiszervizben, és legalább 300 ezer autóra kerül új gumi a tavaszi szezonban.

Az egyik legkelendőbb gumiabroncsméret a 205/55 R16-os, ennek minőségtől függően darabonként 10-21 ezer forint a fogyasztói ára.

Az értékesítés négy fő csatornán zajlik:

  • gumiszervizek
  • gumiabroncs-webáruházak
  • autószalonok
  • hipermarketek autós osztályai

A legfrissebb tanulmányok szerint tíz fogyasztóból nyolc az interneten tájékozódik a vásárlás előtt. A gumiabroncs-kiszállítások évszak szerinti bontása megfelel a várakozásoknak.

Az idei nyári gumieladások enyhe, 1 százalék fölötti bővülést mutatnak a tavalyi hasonló időszakhoz képest, viszont a téliekből jóval kevesebb fogyott: a 2018-as első negyedéves mennyiségnek a 63 százaléka. A négy évszakos gumik újra rekordot értek el, a szegmens csaknem 35 százalékkal bővült egy év leforgása alatt.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×