eur:
395.43
usd:
372.29
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Pixabay.com

Jelentős változások a magyar mobilpiacon

Az elmúlt három évben négyszeresére nőtt a mobilinternetes adatforgalom a magyar felhasználók körében – derül ki a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság új rendszerben készített mobilpiaci jelentéséből. A kimutatást ismertetve az NMHH igazgatója elmondta: mára elenyészővé vált a mobilról vezetékes számra indított hanghívások mennyisége.

A jelentésben a 2015 és 2018 év vége közti időszakot dolgozták fel – tájékoztatta az InfoRádiót Beke Nándor. Az NMHH igazgatója kiemelte: bár a SIM-kártyák száma nem változott, a mobilinternet-szolgáltatás adatforgalma azonban több mint négyszeresére emelkedett, továbbá a hívásforgalom lebonyolítása is kezd áttolódni a 3G és 4G hálózatokra.

A szakértő elmondta:

egyre többen választják – a korábbi kártyások közül is – az előfizetéses rendszert.

Ez a tendencia a felmérések kezdete óta folyamatos trend a magyar piacon – tette hozzá. Az indított hívások csaknem 95 százaléka előfizetéses mobilról történik.

Fontos változás még, hogy mobiltelefonról általában mobilt hívnak az emberek, elhanyagolható mennyiségű azon hívásindítások száma, ami vezetékes felé irányul. Az okostelefonnal rendelkező személyek egyre gyakrabban bonyolítanak adatforgalmat mobiljukon, az erre alkalmas SIM-kártyák csupán 10 százaléka tartozik tablethez.

Az igazgató emlékeztetett: 2015-ben szűnt meg a mobilpiaci gyorsjelentés, melyet – a szolgáltatókkal történő tárgyalások után – idén újra útjára indítottak. Éltek azonban tartalmi változásokkal: a félévente megjelenő dokumentum sokkal átfogóbb képet és nagyon kitekintést nyújt a szektorról. „A célja az lesz, hogy átfogó képet kapjanak mind az újságírók, mind az érdeklődők a magyar mobilpiac helyzetéről” – árulta el Beke Nándor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 17:01
×
×
×
×