eur:
395.5
usd:
366.67
bux:
65553.67
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója beszél az OTP Agrár Gálán a fővárosi Várkert Bazárban 2019. február 4-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Csányi Sándor: kiemelkedően jó teljesítményt ért el tavaly az OTP

Kiemelkedőre értékelte az InfoRádiónak a vállalatcsoport 1 milliárd euró feletti eredményét az OTP Bank elnök-vezérigazgatója. Csányi Sándor az azonnali fizetési rendszer július 1-től tervezett bevezetéséről is beszélt.

"Jelentősen növekedtek a hitelállományok úgy vállalati, mint lakossági oldalon, és eredményesek voltunk a pénzügyi szolgáltatások fejlesztésében, tehát nemcsak a hitelállományok, hanem a tranzakciók is jelentősen megugrottak" - mondta az InfoRádiónak nyilatkozva Csányi Sándor.

Arra a kérdésre, hogy mekkora volt a része ebben a teljesítményben a külföldi leánybankoknak, Csányi Sándor elmondta, hogy közel negyven százalék, és ezt idén már 50 százalék körül várják, mint mondta, nagyon sok tranzakciót tavaly, illetve ebben az évben hajtottak végre.

Az OTP magyarországi teljesítményéről Csányi Sándor elmondta, hogy ugyan szűkültek a marzsok, de

nőtt a hitelállományunk 18 százalékkal, ami a legmagasabb a piacon, és csoportszinten is 15 százalékkal nőttek, ami meghaladja az európai átlagot.

A lakossági, valamint a mikro- és a nagyvállalati területen is növekedés történt. A lakossági szegmensben nőttek a jelzáloghitelek és a fogyasztási hitelek is.

Ami a 2019-es várakozást illeti, Csányi Sándor a vállalatcsoport összességéről elmondta, hogy minden országban növekedést vár, nyilván különböző mértékben, és a magyarországi növekedés valószínűleg kiemelkedő lesz. Hozzátette ugyanakkor, ez ellen hat egy kicsit, hogy minden országban szűkülnek a marzsok.

Csányi Sándor az azonnali fizetési rendszer július 1-től tervezett bevezetéséről azt mondta, magát a kezdeményezést nagyon jónak tartja az ügyfelek és a bank szempontjából is, az átálláshoz szükséges munkát feltehetően el tudják végezni, tehát ha kell, el tudnak indulni, ugyanakkor viszonylag kicsi a tesztidőszak, ezért nyugodtabbak lennének, ha még egy-két hónapig tesztelhetnék a rendszert.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×