INFORÁDIÓ 
2020. február 18. kedd
Bernadett

otp

csányi sándor

gazdaság

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója beszél az OTP Agrár Gálán a fővárosi Várkert Bazárban 2019. február 4-én.

Csányi Sándor: kiemelkedően jó teljesítményt ért el tavaly az OTP

Infostart / InfoRádió - Sipos Ildikó

Kiemelkedőre értékelte az InfoRádiónak a vállalatcsoport 1 milliárd euró feletti eredményét az OTP Bank elnök-vezérigazgatója. Csányi Sándor az azonnali fizetési rendszer július 1-től tervezett bevezetéséről is beszélt.

"Jelentősen növekedtek a hitelállományok úgy vállalati, mint lakossági oldalon, és eredményesek voltunk a pénzügyi szolgáltatások fejlesztésében, tehát nemcsak a hitelállományok, hanem a tranzakciók is jelentősen megugrottak" - mondta az InfoRádiónak nyilatkozva Csányi Sándor.

Arra a kérdésre, hogy mekkora volt a része ebben a teljesítményben a külföldi leánybankoknak, Csányi Sándor elmondta, hogy közel negyven százalék, és ezt idén már 50 százalék körül várják, mint mondta, nagyon sok tranzakciót tavaly, illetve ebben az évben hajtottak végre.

Az OTP magyarországi teljesítményéről Csányi Sándor elmondta, hogy ugyan szűkültek a marzsok, de

nőtt a hitelállományunk 18 százalékkal, ami a legmagasabb a piacon, és csoportszinten is 15 százalékkal nőttek, ami meghaladja az európai átlagot.

A lakossági, valamint a mikro- és a nagyvállalati területen is növekedés történt. A lakossági szegmensben nőttek a jelzáloghitelek és a fogyasztási hitelek is.

Ami a 2019-es várakozást illeti, Csányi Sándor a vállalatcsoport összességéről elmondta, hogy minden országban növekedést vár, nyilván különböző mértékben, és a magyarországi növekedés valószínűleg kiemelkedő lesz. Hozzátette ugyanakkor, ez ellen hat egy kicsit, hogy minden országban szűkülnek a marzsok.

Csányi Sándor az azonnali fizetési rendszer július 1-től tervezett bevezetéséről azt mondta, magát a kezdeményezést nagyon jónak tartja az ügyfelek és a bank szempontjából is, az átálláshoz szükséges munkát feltehetően el tudják végezni, tehát ha kell, el tudnak indulni, ugyanakkor viszonylag kicsi a tesztidőszak, ezért nyugodtabbak lennének, ha még egy-két hónapig tesztelhetnék a rendszert.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Kapcsolódó hang

OTP közgyűlés Csányi Sándor
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018