eur:
393.91
usd:
365.01
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Átalakítás az M0-s autóúton - lezárásra és torlódásra kell számítani

Növelik az M0-s autóút és az M5-ös autópálya közös csomópontjának kapacitását. Emiatt keddtől vasárnapig lezárásra, torlódásra kell készülni a térségben - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hétfőn.

A munkálatok végeztével az M0-s autóút déli szektora felől érkezők nem egy, hanem két sávon hajthatnak ki az M5-ös autópálya Szeged felé vezető csomóponti ágára, és szintén két sávon lehet majd kihajtani az M5-ös autópályáról, Szeged felől az M0-s autóút felé.

Az új forgalmi rend kialakításhoz burkolati jelek eltávolítása, új burkolati jelek felfestése, KRESZ-táblák cseréje és az M5-ös autópálya lassító sávjának burkolatcseréje szükséges.

Keddtől csütörtökig ezért az M5-ös autópályáról, Szeged felől, a 23-as kilométernél nem lehet kihajtani az M0-s autóút felé. A lezárt csomópontnál időszakosan sávzárásra is számítani kell.

A lezárás idején az M1-es autópálya felé közlekedők az M0-s autóút déli szektorát a lezárásnál tovább haladva az M51-es autóúton keresztül érhetik el. A Liszt Ferenc repülőtér, az M3-as autópálya, valamint a Gyál felé tartók szintén a lezárt csomópontnál tovább haladva az M51-es autóúton keresztül érhetik el az M0-s autóút repülőtér felé vezető oldalát. A személygépkocsival közlekedők az M5-ös autópályáról korábban letérve Üllő, majd Gyál felé továbbhaladva érhetik el az M0-s autóutat mindkét irányba.

Szombat este 22 órától vasárnap estig az M0-s autóút déli szektora felől nem lehet kihajtani az M5-ös autópálya csomópontjában, és ott időszakosan sávzárásra is számítani kell. Ezalatt az M5-ös autópálya felé közlekedők az M0-s autóút déli szektorában, a 23-as kilométernél térhetnek le és az M51-es autóúton keresztül hajthatnak fel az M5-ös autópályára.

A másik lehetőség: a lezárt csomópontnál tovább haladva a következő, 34-es kilométerszelvényben lévő csomópontban megfordulni és az ellenkező irányból felhajtani az M5-ösre.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. azt kéri, hogy még utazás előtt mindenki tájékozódjon a közútkezelő Útinform szolgálatának weboldalán, a www.utinform.hu oldalon.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Negyedik napja erősödik a forint

Negyedik napja erősödik a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×