eur:
393.82
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond az Ikarus Járműtechnika Kft. beruházásátadó ünnepségén Székesfehérváron 2018. szeptember 6-án. A Nagyvállalati Beruházási Támogatás keretében több mint 400 millió forintos kormányzati támogatással, összesen 1,15 milliárd forintból valósult meg az IKARUS Járműtechnika Kft. kapacitásbővítő beruházása Székesfehérváron.
Nyitókép: Bodnár Boglárka

Varga Mihály: a versenyképesség további erősítésére van szükség

Magyarország versenyképességének további erősödése a digitalizáción múlik, ennek kiterjesztését ezért a legfontosabb gazdasági célok közé kell emelni - jelentette ki a pénzügyminiszter a Nemzeti Versenyképességi Tanács ülése után.

Varga Mihály a digitális képességek fejlesztése érdekében mérhető, egyértelmű célrendszert és központi irányítást sürgetett, továbbá szorgalmazta az együttműködést a gazdasági élet szereplőivel. Az államigazgatásnak, valamint a kis- és közepes vállalkozásoknak egyaránt szüksége van a digitalizációra, a digitális képességek fejlesztésére emellett az oktatásban is meg kell találni a megfelelő helyet - hangsúlyozta.

A miniszter ismertette, hogy a Nemzeti Versenyképességi Tanács a szakképzés és felnőttképzés átalakítását, a sokoldalúan képzett munkaerőt és az innovatív cégek erősítését is a további fejlődés feltételének nevezte. Az ülés résztvevői üdvözölték, hogy a magyar gazdaság tavaly a várakozásokat meghaladva az uniós átlag háromszorosával bővült - tette hozzá.

A tárcavezető a következő években újabb jelentős munkahelyteremtő beruházásokra számít és versenyképességet javító intézkedéseket ígért. Magyarország az elmúlt években régiós összehasonlításban is javította a helyezését, a visegrádi államok rangsorának végéről a középmezőnybe került, de csak a versenyképesség további erősítésével válhat a térség vezető gazdaságává - hangsúlyozta a pénzügyminiszter.

A pénzügyminiszter hétfőn az InfoRádió Aréna című műsorának vendége volt.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×