eur:
393.46
usd:
367.9
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Az egykori Luxus Áruház épülete a Vörösmarty téren. Giergl Kálmán  tervezte, 1911-ben. Napjainkban a Stradivarius és Bershka világcégek divatruházati üzletei működnek falai közt. MTI/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTI/Bizományosi: Jászai Csaba

Elkelt Budapest belvárosának emblematikus épülete

A Vörösmarty téren a Luxus Áruház egykori épülete cserélt tulajdonost.

Megvették a Vörösmarty tér egyik legjobb fekvésű luxusépületét, a Kasselik Ház eladója a Pallas Athéné Alapítványok, míg a vásárló a nemzetközi AEW ingatlanbefektető volt - írja a Portfolio. A Vörösmarty tér 3. szám alatt álló ingatlan első három szintjén mintegy 3160 négyzetmétert tett ki a tranzakció.

Az épület első emeletén és földszintjén kiskereskedelmi egységek találhatók, egy ruházati divatmárka (Berskha), illetve egy olasz étteremlánc (Vapiano) bérli ezt a területet. A második emelet jelenleg üresen áll, de a felújítást követően irodaként fogják bérbe adni, míg az épület többi része lakófunkciót lát el.

A tranzakció értéke mintegy 18 millió eurót tett ki, ami 5,74 milliárd forintnak megfelelő összeg, a három szint így több mint 1,8 millió forintos négyzetméteráron cserélt gazdát.

A Kasselik Ház egy műemléki épület, korábban Luxus Áruház működött benne. Három évvel ezelőtt került a Pallas Athéné Alapítványok tulajdonába, amelyek 750 millió forintos eredményt értek el ezen időszak alatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×