eur:
395.31
usd:
371.12
bux:
65071.77
2024. április 19. péntek Emma

Csaknem egymilliárd forint kormányzati támogatást kapott közműfejlesztésre Sopron

Kilencszázkilencvenmillió forint támogatást kapott a központi költségvetésből a soproni önkormányzat állami és önkormányzati tulajdonban lévő területek közműfejlesztésére zenei fesztiválok és más városi rendezvények megtartásához a Magyar Közlöny pénteki számában megjelent kormányhatározat szerint.

A kormány négy ingatlanra vonatkozóan adja a támogatást, amelyek a Sopron és Harka közötti területen helyezkednek el, a Lővér kemping szomszédságában.

A beruházás megvalósítását követően a soproni önkormányzat az állami tulajdonú területeket zenei fesztiválok és egyéb városi rendezvények megtartásához használhatja.

A területeket beruházási célterületté nyilvánította a kormány.

Szintén a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg az a kormányhatározat, amely a Sopron rendezvényterületének kialakítására irányuló beruházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítja.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×