eur:
393.3
usd:
367.44
bux:
67062.43
2024. április 26. péntek Ervin
Egy banki alkalmazott készpénzt vesz át egy ügyféltől, aki ötezer forintosokkal fizet az FHB Bank XIII. kerületi Váci úti bankfiókjában.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Megszüntetnék a banki tranzakciós illetéket

Az azonnali átutalás bevezetésével együtt eltörölné a lakossági ügyfelek tranzakciós illetékét a Magyar Bankszövetség.

Teljes mértékben meg kellene szüntetni a lakossági átutalásokat terhelő tranzakciós illetéket, mivel amúgy is minimális belőle a költségvetési bevétel, viszont hátráltathatja az elektronikus fizetési csatornák népszerűbbé válását – mondta a Magyar Időknek a Magyar Bankszövetség főtitkára. Kovács Levente szerint a hamarosan induló azonnali átutalási rendszer sikere szempontjából is fontos, hogy a lakossági ügyfelek minél kedvezőbb feltételekkel használhassák a gazdaság egészére nézve hasznos csatornákat.

A lakosság esetében húszezer forintig illetékmentes az átutalás, és Kovács szerint különösen az azonnali fizetési rendszer nyári élesedése előtt sokkal többet használna, hogy az elhanyagolható bevételi forrást jelentő költségterhet nullára csökkentené a kormányzat, azaz a lakossági átutalások után teljes mértékben eltörölné a tranzakciós illetéket.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×